Zinātnieki noskaidroja, ka jaunām mātēm līdz 22 gadu vecumam biežāk piedzimst bērni ar zemāku IQ 4

foto: lenta-ua.net
foto: lenta-ua.net

Lielbritānijas zinātnieki testēja 176 ģimeņu bērnu intelektuālo attīstību. Vissliktākos testēšanas rezultāti parādīja jauno māmiņu bērni. Žurnālisti pasteidzās secināt, ka jauniešu vecumā no 16 līdz 22 gadiem bērniem nav liela intelekta pazīmju, vēsta MedikФорум.

Zinātnieki domā, ja jaunas māmiņas biežāk grūtniecības laikā izjūt stresu, jo lielākā daļa no viņām grūtniecību nebija plānojusi.
Pirmsdzemdību depresiju konstatēja 41,9% jauniešu vecumā no 16 līdz 19 gadiem, bet vecumā no 19 līdz 22 gadiem – 35,7%. Mātēm, kuru grūtniecība noritēja 23 – 28 gados, pirmsdzemdību depresija tika fiksēta 18% sieviešu.

Briti veica savu pētījumu 11 gadus, kuru laikā bērni, kuri piedzima 2001. un 2002. gadā paspēja paaugties un apgūt zināmas zināšanas par mūsdienu pasaules ainu. Izrādījās, ka skolēniem, kuri ir 16 – 19 gadus vecu mammu bērni, redzesloks izrādījās ievērojami zemāks. Tāpat 19,4% no viņiem saskarsmes procesā ar vienaudžiem un skolotājiem radās emocionālas problēmas. 23.2% skolēnu, kuri ir 19 – 22 gadus vecu mammu bērni, tika novērota tāda pati problēma. Pieaugušo patstāvīgo mammu bērni vienaudžu kompānijā uzvedās labi, bet skolotāji aizrādīja tikai 9% no viņiem.

Daži Rietumu MIL uz šo datu pamata ieteica jaunām sievietēm nedzemdēt bērnus. Arī britu mediķi atbalsta uzskatu, ka labākais vecums bērna dzemdēšanai ir 27 gadi.


Написать комментарий

Varētu to saistīt ar to, ka māmiņas, kas dzemdē mazuli ap 27 gadiem nevis 16, ir gudrākas. Intelekts taču daļēji iedzimst...

Piekrītu.Man pirmais bērns dzima 18 g.v. un viņam ir problēmas ar uztveri.Salīdzinot ar manu pēdējo bērnu,kurš man dzima 37 g.v.,varu teikt,ka ''pastarītis'' man ir krietni apķērīgāks un gudrāks.

Ja dzmedē bērnu 16-22 gadu vecumā, tad tur mātei īsti tam bērnam nav ko dot intelekta ziņā. Ko gan viņa viņam iemācīs? Kā iet uz ballītēm un stresot par to, kur dabūt naudu izdzīvošanai? 30 gados jau ir zināšanas, miers sevī utt

Kāds ir to intelekts, kuri grib komunicēt ar garīgiem dauņiem un interesēties par šo atpalikušo cilvēku dzīvēm, kad neviens neprasa?

Написать комментарий