Parakstīts nodomu protokols starp Daugavpils novada un Zarasu rajona pašvaldībām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Iepriekš portāls Gorod.lv jau ziņoja par to, ka Daugavpils novada domes vadība plānoja satikties ar potenciālajiem Maskavas apgabala partneriem.

Tā, 20. septembrī ar mērķi parakstīt nodomu protokolu par sadarbību starp Daugavpils novadu un Zarasu municipālo rajonu ieradās KF Maskavas apgabala Zarasu municipālā rajona delegācija administrācijas vadītāja vietnieces Tatjanas Rambas un vadītāja padomnieka Andreja Ribakova personā. Oficiālā tikšanās piedalījās KF Ģenerālais konsuls Daugavpilī Oļegs Ribakovs un Daugavpils novada domes visu nodaļu un pārvalžu vadītāji.

Uzreiz pēc nelielas Daugavpils novada domes priekšsēdētājas Janīnas Jalinskas apsveikuma runas un iepazīšanās ar klātesošajiem, Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika vadīja pietiekami plašu un detalizētu Daugavpils novada prezentāciju, pēc tam ar runu uzstājās KF Ģenerālais konsuls Daugavpilī Oļegs Ribakovs.

„Es domāju, ka mūsu valstīm ir pietiekami cieša, laba un draudzīga vēsture, un, kad savstarpējās attiecības tiek realizētas valsts līmenī – tas ir ļoti labi. Tomēr pastāv starpreģionu sadarbība, kurai ir jāattīstās, tādēļ vēršos pie novada domes, lai tā sāktu domāt un atrastu pēc iespējas vairāk šādu reģionu. Ļoti gribētos, lai sadarbība starp Zarasu rajonu un Daugavpils novadu attīstītos veiksmīgi, lai draugi pāraugtu partneros, jo kontaktu un tēmu ir daudz – sporta un kultūras sakari, pieredzes apmaiņa”, – teica Oļegs Ribakovs.

Savukārt Tatjana Ramba atzīmēja, ka mūsu valstis risina vienus un tos pašus jautājumus, turklāt līdzīgā veidā: „Tāda sajūta, ka pie jums viss ir tāpat kā Krievijā – tās pašas problēmas un principā mēs sastopamies ar līdzīgām grūtībām to risināšanas gaitā”.

Kad abas puses apsprieda pašvaldību līdzīgās un atšķirīgās puses, noskaidroja priekšrocības un vājākās puses, kā arī potenciālās sadarbības sfēras, tika parakstīts nodomu protokols par sadarbību. Pēc tam Zarasu pašvaldības pārstāvji pasniedza dāvanu Daugavpils novada domei – gleznu ar Piemaskavas simbolu, Zarasu rajona baznīcām. Savukārt par Daugavpils novada domes dāvanu kļuva vietējās mākslinieces, Daugavpils novada simbolikas autora Silvas Linartes glezna.

Jāatzīmē, ka Zarasu municipalitātes delegācija ieradās Daugavpils novadā uz divām dienām. Tā, saskaņā ar vizītes programmu Daugavpils novada domes vadība jau iepazīstināja Zarasu municipalitātes pārstāvjus ar izglītības sistēmas organizāciju, apmeklējot Silenes pamatskolu. Turklāt viesi apmeklēja Daugavpils Krievu namu, Silenes atpūtas parku, kā arī gaļas pārstrādes sabiedrību ar ierobežotu atbildību.

Savukārt šodien, 21. septembrī delegācija piedalīsies Daugavpils novada dienu svinēšanā, apmeklēs KF Daugavpilī Ģenerālo konsulātu un Marka Rotko mākslas centru. Delegācijas aizbraukšana plānota svētdien, 22. septembrī.



Написать комментарий