Mirušajam Borisam Berezovskim piederēja elitārs nekustamais īpašums, kura vērtība sastāda 400 milj. dolāru

foto: mk.ru
foto: mk.ru

Izmeklēšanas rezultātā Lielbritānijas žurnālisti atrada mirušā oligarha elitārā nekustamā īpašuma Francijā portfeli, kā arī biznesa aktīvus miljonu dolāru vērtībā.

Mirušajam oligarham Borisam Berezovskim atrada aktīvus, kuru vērtība sastāda 500 milj. sterliņu mārciņu. Atgādināsim, ka nežēlastībā kritušais Krievijas uzņēmējs tika atrasts pakārts šī gada martā savā muižā Berkšīrā. Lielbritānijas izdevums The Daily Mail domā, ka krievu magnātam bija pietiekoši aktīvu, lai dzēstu savus parādus, un līdz ar to šaubās, ka Boriss Berezovskis izdarīja pašnāvību neapmaksāto parādu dēļ.

Kā apgalvo izdevums, Borisa Berezovska aktīvi ievērojami pārsniedz viņa parādus, un rada šaubas par viņa īsto nāves iemeslu. Jāatzīmē, ka oligarhs mainīja savu testamentu 9 dienas pirms tam, kad viņu atrada nomirušu. Tomēr policija nespēja atrast nekādus pierādījumus, kuri atspēkotu pašnāvības versiju.

Borisa Berezovska portfelī bija „aktīvu trofeja”: elitāras savrupmājas Francijas Rivjērā uz zemes gabala ar platību 35 akri, kuri tiek novērtēti par summu, kas pārsniedz 200 milj. sterliņu mārciņu. Tāpat viņam piederēja villa Gala Francijas dienvidos, kuru novērtējums sastāda 50 milj. sterliņu mārciņu. Kopā nelaiķim Francijā piederēja nekustamais īpašums, kura vērtība sastāda 400 milj. dolāru.

The Sunday Times noskaidroja, ka Berezovskim piederēja arī biznesa aktīvi par summu, kura pārsniedz 300 milj. dolāru. Tā, viņš saņēma aktīvus no bijušā darījumu partnera Badri Patarkacišvili uz summu ap 200 mij. sterliņu mārciņu apmērā.

Turklāt Berezovskim piederēja viesnīcu bizness un mākslas darbu kolekcija par summu teju 50 milj. sterliņu mārciņu apmērā.

Oligarha aktīvi tiek novērtēti apmēram 500 milj. sterliņu mārciņu (800 milj. dolāru) apmērā, kas pārsniedz viņa parādus „Aeroflot”, „Sibneftj” un „Rusalu” lietā.


Написать комментарий