Nesadalītā ūdens problēmas risināšanai DzKSU piedāvās modernizēt skaitītāju nolasīšanas sistēmu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, Daugavpilī nepiemēros 17.septembrī valdības pieņemtos grozījumus likumdošanā, kuri paredz ūdens patēriņa fiksēšanas vienotās sistēmas izveidi daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās, tādēļ pilsēta ir tiesīga nepiemērot grozījumos paredzēto neuzskaitītā ūdens apmaksas metodiku.

Atgādināsim, ka noteikumos atrunāts, ka starpību sadalīs starp īpašniekiem, kuri vismaz trīs mēnešus pēc kārtas neiesniedz skaitītāja rādītājus, kuri nav uzstādījuši skaitītājus un kuri neļauj pārvaldniekam pārbaudīt skaitītāju rādītājus dzīvoklī, kā arī starp tiem, kuru skaitītājos konstatēti bojājumi vai tie nav verificēti. Minētās prasības attiecas uz daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kuru pārvaldīšanas tiesības iedzīvotāji nav pārņēmuši, bet sakarā ar to, ka pārņemšanas process Daugavpilī jau ir uzsākts, pašvaldība nolēma neievērot minētos noteikumus.

Tiekoties ar žurnālistiem, pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe pastāstīja, ka kopš 2010.gada iedzīvotāji esot paši noteikuši veidu, kādā tika maksāts par neuzskaitīto ūdeni, piemēram, ik mēnesi tika maksāta vidējā summa vai reizi gadā tika veikts pārrēķins. Tomēr, ņemot vērā to, ka neuzskaitītā ūdens vidējais rādītājs pilsētā bija 12-16%, šo jautājumu vajadzētu risināt daudz aktīvāk.

Daugavpils DzKSU vadītājas pienākumus pildošā Vera Raģele paziņoja, ka, ja iedzīvotāji uzticēs savu māju apkalpošanu DzKSU, pirmkārt, uzņēmums piedāvās iedzīvotājiem ik mēnesi daudz precīzāk norādīt patērētā ūdens daudzumu.

Otrkārt, minētā jautājuma risināšanā tiks izmantota skaitītāja rādītāju distancētā nolasīšana, kas būs iespējama bez iedzīvotāju dalības, paziņoja V.Raģele. Daugavpilī jau ir daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kurās uzstādītas šādas sistēmas. „Ja iedzīvotāji nevarēs atrisināt neuzskaitītā ūdens problēmu, šāds lēmums varētu būt lietderīgs”, atzīmēja DzKSU vadītājas pienākumus pildošā.

Viņa neminēja rādītāju distancētās nolasīšanas sistēmas uzstādīšanas maksu, norādot, ka tas būšot atkarīgs no katras konkrētas mājas.

Savukārt pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe, komentējot situāciju, atzīmēja, ka pēdējos 3 gados Daugavpilī tiek uzstādīti skaitītāji, kuros var iemontēt nolasīšanas iekārtas, tādēļ mūsdienīgas sistēmas ieviešanai nevajadzētu būt ļoti dārgai.

Lai atrisinātu neuzskaitītā ūdens problēmu, visos pašvaldības dzīvokļos tiek plānots uzstādīt skaitītājus, turklāt tas tiks darīts uz pašvaldības rēķina, apliecināja P.Dzalbe. Viņš piebilda, ka pašvaldība gaida grozījumu pieņemšanu likumdošanā, kuri paredz pašvaldības tiesības pārņemt skaitītāju uzstādīšanas funkciju un vismaz daļu no darbiem veikt, piesaistot ES fondu finansējumu.


Написать комментарий