Eiropas bankas nepārvaldīs valdības

foto: e-finansist.ru
foto: e-finansist.ru

Visas banku iestādes, kuras ietilpst eiro zonā, inspicēs no jaunās Eiropas Centrālās bankas ēkas, kura atrodas Frankfurtē.

Par cita ne mazāk svarīga struktūru, kura veiks Eiropas Savienības banku sfēras uzraudzību, kļūs speciāla aģentūra, no kuras būs atkarīga banku darbība. Šī aģentūra būs neatkarīga – tā nebūs pakļauta Eiropas valstu izpildorgāniem, un patstāvīgi noteiks, vai kredītiestāde ir jāglābj vai jālikvidē. Šo informāciju paziņoja ES komisārs iekšējo tirgu jautājumos, - ziņo newsland.com.

„Gadījumā, ja bankas iestādei rodas nopietnas finanšu grūtības, mēs spēsim tai palīdzēt bez ārējo investīciju palīdzības. Iziet no krīzes palīdzēs aģentūra, kura ietilpst eiro zonas integrētajā uzraudzības sistēmā”, - pastāstīja sarunas biedrs.

Kredītiestādes no bankrota aizsargās veiksmīgākās Eiropas Savienības finanšu struktūras. Francija domā noformēt līgumu, kas paredz šīs sistēmas ieviešanu, jau šogad. Vācijas Finanšu ministrijas vadītājs tieši otrādi domā, ka ar šādu iniciatīvu nav jāsteidzas bažu, ka viņa valstij atkal nāksies finansēt „baņķierus – neveiksminiekus” dēļ.


Написать комментарий