2 filmas no Latvijas dabūja 2. un 3. vietas Eiropas sadarbības dienas 2013 īsfilmu konkursā

foto: bbc.co.uk
foto: bbc.co.uk

Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas rīkotais Starptautiskais īsfilmu konkurss "Be part of it (European Cooperation)" ir beidzies, ziņo Krāslavas novada portāls.

Par godu Eiropas sadarbības dienai, 21. septembrī Viļņas kinoteātrī “Pasaka” notika filmu festivāls. 13 filmu veidotāju komandas no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Polijas prezentēja savas mākslas īsfilmas par Eiropas sadarbības projektiem.

Konkursa žūrija (priekšsēdētāja - Lietuvas kinorežisore ​​Inesa Kurklietytė) pasludināja vinnētājus… un 2 filmas no Latvijas ir saņēmušas vērtīgas balvas par 2. un 3. vietām:

GALVENĀ BALVA: Agatas Motsko (Grodņa, Baltkrievija) filma Atgriešanās mājās (par projektu „Virtuālais muzejs” LLB-2-269)

2. BALVA: SAA “Pieci airi” (Krāslava, Latvija) un “Studija Centrums” kopfilma Kopā jautrāk (par projektu “BELLA CUISINE” LLB-2-266)

3. BALVA: Latgolys entuziastu grupas “Biļdis” (Rēzekne, Latvija) filma Māla varā (par projektu „Virtuālais muzejs” LLB-2-269)

LABĀKĀ MĀKSLA: Antona Mazeikas (Viļņa, Lietuva) un Aleksandras Lazarenkas (Baltkrievija) kopfilma Lēciens (par projektu LLB-2-163)

POPULĀRĀKĀ FILMA: Sapņu darbs kopš bērnības

VISAS 14 FILMAS


Написать комментарий