Sešriteņu Mercedes-Benz G-klase maksās 450 tūkstošus eiro

foto: topgearrussia.ru
foto: topgearrussia.ru

Trīs riteņu asu "Mercedes-Benz G63 AMG 6x6" Vācijā maksās no 451 010 eiro (ieskaitot PVN), paziņojis autoražotājs. 

Gadā "Mercedes-Benz" plāno izgatavot līdz 30 tamlīdzīgu sešriteņu G-klases apvidus automobiļu, kuru var iegādāties jebkurš interesents.

"Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6" kopgarums ir 5,9 metri, klīrenss – 46 centimetri; bet pašmasa – 3,9 tonnas. Sešu riteņu apvidus automobilis izgatavots kā pikaps ar dubulto kabīni – tamlīdzīgu modifikāciju jau izmanto, piemēram, Austrijas armija. Tomēr salīdzinājumā ar militāro versiju šī civilā versija ir ievērojami modernizēta.

Ja armijas vajadzībām šīs trīs riteņu asu G-klases apvidus automobilis izmanto 185 zirgspēku jaudīgu dīzeļdzinēju, tad "civilajām" vajadzībām "Mercedes-Benz" piedāvās 5,5-litru V8 biturbo benzīna dzinēju ar 544 ZS jaudu un 760 Nm griezes momentu, kas pieejams "G 63 AMG" versijā. Motors sajūgts ar septiņpakāpju automātisko pārnesumkārbu "AMG Speedshift Plus 7G-Tronic".

Automobilis līdz 100 km/h paātrinās aptuveni astoņās sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 160 km/h atzīmes. Vidējais degvielas patēriņš – aptuveni 22 litri uz 100 km. Prototipam ir divas degvielas tvertnes ar kopējo tilpumu 160 l.

Standartā "Mercedes-Benz" G-klase tiek komplektēta ar trim pašbloķējamiem diferenciāļiem, bet šim prototipam trīs riteņu asu dēļ klāt nākuši vēl divi diferenciāļi – starp otro un trešo riteņu asi, kā arī starp riteņiem trešajā asī. Dzinēja vilkme tie sadalīta proporcijā 30:40:30. Visi diferenciāļi ir sabloķējami pat braukšanas laikā, neatkarīgi no izvēlētā pārnesuma transmisijā.

"Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6" spējīgs braukt ūdenī līdz viena metra dziļumam. Tāpat automobilim ir automātiskā riepu gaisa spiediena regulācijas sistēma.


Написать комментарий