J.Lāčplēsis publiski apsolīja koriģēt rīkojumu par VPIP reorganizāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

24.septembrī Daugavpils pilsētas domē notika Daugavpils skolu direktoru un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju tikšanās ar pilsētas mēru Jāni Lāčplēsi un viņa vietnieku Jāni Dukšinski, kuras gaitā apsprieda izglītības jomas aktuālos jautājumus, galvenokārt 19.septembrī mēra parakstīto rīkojumu par Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes (VPIP) reorganizāciju.

35 minūtes garajā tikšanās, kurā šoreiz portāla Gorod.lv pārstāvis bija klāt, mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka viņš nesaprot, kas nav skaidrs rīkojumā, kas arī kļuva par tikšanās iemeslu. Mērs paskaidroja, ka rīkojuma uzdevums esot izanalizēt jau veikto reorganizāciju un noskaidrot, vai ir sasniegti ieplānotie mērķi. Runa ir par pārvaldes funkciju organizāciju, un esot grūti iedomāties, kā tas varētu ietekmēt atsevišķu iestāžu darbu, paziņoja J.Lāčplēsis.

Tomēr skolu direktori, kuri ir izglītoti cilvēki un labi saprata, par ko ir runāts rīkojumā, izteica lūgumu, lai formulējums „līdz 30.novembrim izstrādāt Domes lēmuma projektu par Domes izglītības pārvaldes izveidošanu, pievienojot tai Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldi” tiktu koriģēts.

Pirmais no direktoriem izteicās Anatolijs Gržibovskis, kurš paziņoja sekojošo: „Direktori ir iepazinušies ar rīkojuma tekstu. Pēdējos divos gados VPIP darbs un funkcijas stabilizējās, tādēļ nav skaidrs, kāpēc radās nepieciešamība izvērtēt organizācijas darbu. Otrais jautājums – kāpēc rīkojumā tiek uzdots izveidot Izglītības pārvaldi, pievienojot tai pašreizējo VPIP? Un trešais jautājums – vai varētu papildināt šo rīkojumu ar iespēju iekļaut darba grupā Direktoru padomes pārstāvjus”.

Atbildot uz minētiem jautājumiem, J.Lāčplāsis paziņoja, ka Direktoru padomes pārstāvji var tikt iekļauti darba grupā. Savukārt, runājot par struktūras darba vērtējumu, mērs nepiekrita direktoru teiktajam un neizteica savu viedokli pirms darba grupas rezultātu saņemšanas. Attiecībā uz rīkojuma formulējumu par lēmuma projekta sagatavošanu par jaunas struktūras izveidi un pašreizējās VPIP pievienošanu tai mērs teica sekojošo:

„Rīkojuma otro punktu saprata nepareizi. Tajā netiek runāts par Izglītības pārvaldes izveidošanu, tiek domāta projekta sagatavošana, un tā saturs būs atkarīgs no tā, kas, pēc darba grupas domām, tika vai netika sasniegts, uzlabots reformas gaitā. Iespējams, lēmuma projektā tiks runāts par to, ka pārvalde nav jāizveido, bet varbūt tas būs daudz radikālāks. Jebkurā gadījumā darba grupa pieņems lēmumu. Pēc tam to izskatīs deputāti, kuri pieņems galīgo lēmumu. Darbs ir uzsākts, paldies par ieinteresētību un gatavību iesaistīties darbā”.

Sakarā ar to, ka direktori palika pie sava viedokļa, J.Lāčplēsis paziņoja, ka var nedaudz grozīt rīkojuma redakciju, lai nebūtu nesaprašanās. Pēc A.Gržibovska jautājuma, kad tas varētu notikt, mērs paziņoja, ka rīkojums varētu tikt koriģēts nedēļas laikā.

Sekosim līdzi notikumiem un ziņosim mūsu lasītājiem, kādā veidā tiks grozīts rīkojums un kad tas notiks.



Написать комментарий