«Saules skolas” direktore: Cerams, ka rekonstruētajā ēkā atgriezīsimies gada sākumā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” direktore Ilona Linarte-Ruža paziņoja portālam Gorod.lv, ka ES projekta ietvaros ieplānotie skolas ēkas rekonstrukcijas darbi beidzot tiek veikti aktīvi, tādēļ pastāv iespēja, ka jaunajā gadā skolēni varēs atgriezties renovētajās telpās un sākt strādāt ar ES projekta ietvaros iegādāto tehniku.

I.Linarte-Ruža paziņoja, ka celtnieki strādā katru dienu, jau pabeigta jumta seguma nomaiņa, notiek iekštelpu remonta darbi, oktobra sākumā telpās ievietos tā saucamo lielo tehniku, kurai iepriekšējās telpās nebija vietas.

Ja viss notiks kā ieplānots, ziemā rekonstruētajā ēkā atgriezīsies grupas, kuru vajadzībām projekta ietvaros tika iegādāts aprīkojums: interjera, reklāmas, kokapstrādes un apģērba dizaina programmās studējošie. Nākotnē šeit mācīsies arī fotodizaina programmas pārstāvji.

Vidusskolas direktore atzīmēja, ka aptuveni puse no skolēniem paliks bijušās 5.pamatskolas telpās. Runājot par avārijas stāvoklī esošo ēku Muzeja ielā 3, kurā agrāk mācījās „Saules skolas” skolēni, jāatzīmē, ka zeme, uz kuras tā atrodas, nepieder pašvaldībai, tādēļ nav lietderīgi ieguldīt līdzekļus ēkas kapitālremontā, pastāstīja I.Linarte-Ruža.

„Saules skolā” šogad mācīsies aptuveni 370 cilvēki, tas ir vairāk, nekā pērn. Šogad visai pieprasītas ir interjera dizaina un apģērba dizaina programmas. Kokapstrāde pagaidām nav pārāk pieprasīta, bet, pēc I.Linartes-Ružas vārdiem, patlaban skolā ir jauns aprīkojums, tādēļ nākamgad interese par šo programmu varētu pieaugt.



Написать комментарий