Gorod.lv aptauja: vairākums respondentu uztraucas par apkures rēķiniem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv nesen veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka 71% respondentu uztraucas par jaunu apkures rēķinu saņemšanu.

Vēl 16% respondentu paziņoja, ka viņiem arī radušās bažas par gaidāmajiem apkures rēķiniem. Tikai 10% aptaujāto atzīmēja, ka apkures rēķini viņus neuztrauc.

Atgādināsim, ka PAS „Daugavpils siltumtīkli” šā gada 30.augustā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedza kopējo siltumenerģijas tarifu projektu, kas ir aprēķināts saskaņā ar 2010.gada tarifu aprēķināšanas metodiku. Piedāvātais tarifs, kas, dabasgāzes cenai nemainoties, būs par 3% mazāks, varētu stāties spēkā 2014.gada 1.janvārī.

Uzņēmums ziņoja, ka tarifa izmaiņas ir saistītas ar SC1 koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifu apstiprināšanu, paveiktajiem siltumenerģijas ražošanas un pārvades efektivitātes paaugstināšanas pasākumiem, kā arī ar iepirktās siltumenerģijas apjoma palielināšanu.

Jāatzīmē, ka patlaban Daugavpils pilsētas domē strādā darba grupa deputāta Jevgeņija Careva vadībā, kurš savulaik solīja pilsētniekiem uz pusi mazākus apkures rēķinus. Darba grupa darbu pabeigs oktobra beigās, un tad, cerams, daugavpiliešiem kļūs zināms, kad dotais solījums tiks izpildīts.


Написать комментарий