Daugavpilī turpinās «cīņa” par iespēju kļūt par teātra aktieri

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, šogad Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā „Saules skola” tiks īstenota aktiermākslas programma.

Pēc Daugavpils teātra galvenā režisora un valdes locekļa Oļega Šapošņikova vārdiem, patlaban šai programmai ir pieteikušies 38 studētgribētāji. Galvenokārt tie ir jaunieši, Daugavpils un Rīgas vidusskolu beidzēji.

„Tiek plānots, ka kursā būs 12 cilvēki, tas nozīmē, ka jau tagad uz vienu vietu pretendē 3 cilvēki. Iespējams, pieteikumu skaits pieaugs, jo pieteikumi ir iesniedzami līdz 18.oktobrim. Var droši apgalvot, ka mums ir no kā izvēlēties”, paskaidroja O.Šapošņikovs.

Galvenais režisors pastāstīja portālam Gorod.lv, ka studentu atlase būs tāda pati, kā visās teātra augstskolās. Studētgribētājiem jāapliecina sevi kā radošo personību, jo aktiera profesijā galvenais ir dabas dotības, talants. Konkursa pirmās kārtas ietvaros pretendentiem būs jāizpilda patstāvīgie uzdevumi, bet otrās kārtas ietvaros – Uzņemšanas komisijas uzdevumi.

Jāatzīmē, ka mūsu teātris ir vienīgais valstī, kas pilnvērtīgi darbojas ar tik mazu aktieru trupu, bet rada kvalitatīvas izrādes trijās valodās.

Atgādināsim, ka teātra mākslu apgūs 2-2,5 gadu laikā licencētas programmas ietvaros uz „Saules skolas” bāzes. Kursu noslēgumā absolventi saņems diplomus par profesionālās izglītības iegūšanu un garantēto darba vietu Daugavpils teātrī. Pēc tam, ja viņi vēlēsies iegūt bakalaura un maģistra grādu, varēs turpināt izglītības iegūšanu Daugavpils Universitātē vai Latvijas Universitātē.


Написать комментарий