Latvijas Gaisa satiksme «uzdāvina» 19 000 latus Gobzemam no «Repšes biedrības»

foto: enzoclub.ru
foto: enzoclub.ru

Valsts akciju sabiedrība Latvijas Gaisa satiksme par juridiskiem pakalpojumiem "Repšes biedrības" atbalstītāja, advokāta Alda Gobzema birojam "uzdāvinājusi" 19 000 latu.

«Uzdāvinājusi» ir īstais apzīmējums, jo neviens cits pretendents uzņēmumam nav šķitis vajadzīgs. Juridiskie pakalpojumi jāsniedz divās lietās, kuru būtību Latvijas Gaisa satiksme gan nevēlas atklāt, taču vismaz viena ir nevis strīds par daudzmiljonu darījumu, bet gan vienkāršs darba strīds, savukārt otrajā milzīga tiesāšanās vairs nav gaidāma, jo lieta jau nonākusi Augstākās tiesas Senātā, vēsta portāls Pietiek.

Kā rāda Iepirkumu uzraudzības biroja datu bāze, šā gada 4.septembrī Latvijas Gaisa satiksme noslēgusi līgumu ar Gobzema advokātu biroju par juridisko pakalpojumu sniegšanu. Nekāds konkurss nav ticis rīkots: iepirkumā saņemts tikai viens – Gobzema biroja piedāvājums, un tam arī ticis līgums ar kopējo līgumcenu – 19 000 latu.

No Gobzema biroja un valsts kapitālsabiedrības noslēgtā līguma izriet, ka līdz 19 tūkstošiem latu Latvijas Gaisa satiksme ir gatava maksāt par to, ka advokātu birojs veic tās interešu pārstāvēšanu divās civillietās, kuru būtība līgumā nav minēta. Kā arī «sagatavo un iesniedz nepieciešamos dokumentus saistītus ar norādītajām tiesvedībām» un «sniedz arī citus pakalpojumus saistībā ar augstāk minēto».

Iepirkuma summa liek domāt par apjomīgu un sarežģītu tiesvedību, taču uzņēmuma vadītājs, kādreizējais Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dāvids Tauriņš nevēlējās atklāt, par kādām tiesvedībām viņa vadītais uzņēmums uzskata par nepieciešamu tērēt šādu summu un kāpēc tas nav vēlējies uzzināt vairāku pretendentu piedāvājumus.

Neraugoties uz Tauriņa nevēlēšanos atklāt, par ko tieši Latvijas Gaisa satiksme gatavojas maksāt iespaidīgo summu, portālam ir izdevies noskaidrot, ka vismaz viena no šīm lietām – civillieta Nr.C31522012 – ir saistīta nevis ar milzīgiem darījumiem, bet gan vienkāršu darba strīdu.

Kā rāda tiesu kalendārs, šā gada 27.novembrī Rīgas apgabaltiesā paredzēta tiesas sēde, izskatot šo lietu, kuras būtība ir – darba līguma izbeigšana, Latvijas Gaisa satiksmei vēršoties pret Oļegu Angelopulo. Cik var noprast no tiesu kalendāra, pirmajā instancē Latvijas Gaisa satiksme jau ir uzvarējusi.

Savukārt otras lietas – Nr. C28351012 – būtība pagaidām nav zināma, taču tajā nekāda iespaidīgā tiesvedība, visticamākais, vairs nav gaidāma, jo lieta šā gada augustā nonākusi jau Augstākās tiesas Senātā, bet tās izskatīšanas datums vēl nav zināms.


Написать комментарий