Reinis Joksts sācis pildīt Daugavpils pilsētas domes deputāta pienākumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 23.oktobrī Reinis Joksts („Latgales partija”) sāka pildīt Daugavpils pilsētas domes deputāta pienākumus Borisa Ivanova vietā, kurš nesen nolika deputāta mandātu.

Pirmajā sēdē Reinis Joksts uzdeva precizējošus jautājumus un divas reizes atturējās no balsošanas, tādējādi apliecinot, ka saprot šī procesa svarīgumu. Zīmīgi, ka sēdes gaitā jaunais deputāts pagaidām netika iekļauts kādā no 5 Domes komitējām (katram deputātam jādarbojas vismaz vienā komitejā). Pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis paskaidroja, ka šis jautājums tiks izlemts nākamreiz.

Pēc sēdes R.Joksts pastāstīja portālam Gorod.lv, ka jautājumu par viņa iekļaušanu kādā komitejā lems Domes deputāti. „Es, laikam, vēlētos strādāt Sociālajā komitejā, bet esmu disciplinēts cilvēks, tādēļ viss būs atkarīgs no Domes lēmuma”, atzīmēja R.Joksts.

Deputāts paziņoja, ka ir ātri iesaistījies Domes darbā, jo šīs darbības veids viņam neesot jauns – iepriekš aptuveni 10 gadus viņš bija Daugavpils pašvaldības deputāts. Dažas reizes deputāts atturējās no balsošanas, savu rīcību paskaidrojot ar to, ka nevēlas būt „balsošanas mašīna” un balsot, netiekot skaidrībā ar konkrētu jautājumu.


Написать комментарий