Lielbritānijas iedzīvotāja 20 gadus nestrādāja alerģijas uz apaviem dēļ

foto: yablor.ru
foto: yablor.ru

Lielbritānijas iedzīvotājai, kura 20 gadus nestrādāja alerģijas uz apaviem dēļ, atteica sociālo palīdzību un piespieda atgriezties darbā.

Treisija Kenni 20 gadus saņēma invaliditātes pabalstu, kura apmērs sastādīja teju 150 tūkst. dolāru gadā, raksta Fedpost.ru.

Tomēr patlaban sociālā pabalsta izmaksa tiks pārtraukta, jo ierēdņi nolēma, ka sieviete ir derīga darbam.

Pēc 45 gadus vecās Treisijas vārdiem viņa līdz šim brīdim nevar staigāt slimīgās alerģijas uz gumiju, līmi, niķeli un citiem metāliem dēļ, kuri rada uz viņas ādas briesmīgas un sāpīgas čulgas. Sieviete nevalkā apavus un var pārvietoties no savas mājas Lielajā Mančestrā tikai ar speciālu skuteri. Tāpat viņa ir spiesta valkāt speciālus cimdus, kuri aizsargā viņu no kontakta ar metāla priekšmetiem, tādiem kā naži un dakšiņas.

Treisija slimo ar kontakta dermatītu, kurš rada apsārtumus, niezi un ādas lobīšanos. Viņa saka, ka pirms 20 gadiem viņai nācās pamest darbu fabrikā, kad slimība ietekmēja viņas rokas, bet vēlāk izplatījās arī uz kājām.

Tomēr pēc medicīnas izmeklēšanas pagājušajā gadā valdības ierēdņi pavēlēja viņai atgriezties darbā, atceļot agrāk piešķirto pabalstu.

Treisija, kura iesniedza tiesā apelāciju par šo lēmumu, teica: „Kā es varu iet uz darbu vai darba interviju bez apaviem? Es vienkārši nezinu, ko darīt. Es varu valkāt apavus tikai 10 – 15 minūtes, pēc tam manas kājas pārklāj čulgas un sāk stipri sāpēt”.

Sieviete, kurai ir cukura diabēts un problēmas ar vairogdziedzeri, saka, ka 20 gadu laikā ir izmēģinājusi visdažādākos paņēmienus. Selfordas Karaliskā hospitāļa ārsti pat pasūtīja Šveicē viņai pāri sabo, tomēr arī tie viņai nederēja. Pēc Treisijas vārdiem viņas slimība ir sasitīta arī ar stresu. Sievietes stāvoklis pasliktinājās, kad viņas 22 gadus vecais dēls Džošua kopā ar Lielbritānijas militāristiem devās uz Afganistānu.

Darba un pensiju departamenta preses sekretārs Lielbritānijas izdevuma Mirror Online žurnālistam paziņoja, ka nevar komentēt atsevišķus gadījumus. Tomēr viņš piebilda, ka valdība cenšas palīdzēt cilvēkiem atgriezties darbā, ja viņi to spēj.


Написать комментарий