Itālijā aiztur bērnu nolaupītāju bandu, kurā darbojas olimpiskā čempione

foto: Facebook
foto: Facebook

Itālijas policija 31. oktobrī aizturējusi bērnu nolaupītāju bandu, kurā darbojušies bijušie speciālās vienības darbinieki un viņu vidū arī Krievijas olimpisko čempioni burāšanā Larisu Moskaļenko,vēsta aģentūra France-Presse.

Septiņu cilvēku banda, kurā  bijuši trīs itāļi, 2 norvēģi, zviedrs un  50 gadus vecā ukrainiete Moskaļenko, nodarbojusies ar šķirtu ģimeņu bērnu nolaupīšanu, ja viens no vecākiem to lūdzis.

2012. gada oktobrī banda nolaupījusi kādu bērnu Tunisijā un caur Itāliju izvedusi viņu uz Norvēģiju, mēnesi vēlāk banda mēģinājusi vēlreiz veikt līdzīgu operāciju, bet daļu no tās dalībniekiem aizturējusi policija.

Kā raksta itāļu laikraksts Gazzetta del sud, banda no nolaupīto bērnu vecākiem prasījusi 200 000 lielu izpirkuma maksu. Banda plānojusi nolaupīt bērnus Kiprā, Ukrainā, Libānā un Ēģipte. Itālijas policija norāda, ka pret bērniem reizēm pielitota vardarbība.

Olimpiskā čempione burāšanā Larisa Moskaļenko, kura ieguva bronzas medaļu 1988. gadā Olimpiskajās spēlēs Seulā, pirms 20 gadiem ieradusies  Palermo un atvērusi jahtu nomas kompāniju.


Написать комментарий