Līvānu vecticībnieku baznīca sagaida 110 gadu jubileju

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Svētdien, 3.novembrī Līvānu vecticībnieku baznīcā norisināsies vecticībnieku draudzes 110 gadu jubilejas svinības, ziņo Līvānu novada portāls.

No plkst.7.00 līdz plkst.11.00 baznīcā notiks kārtējais svētdienas dievkalpojums, savukārt plkst.11.00 sāksies svinīgais aizlūgums par godu jubilejai.

Gatavojotoes šai nozīmīgajai jubilejai, veikta baznīcas jumta rekonstrukcija – nesošo elementu nostiprināšana, jumta nomaiņa, ūdensnoteku sistēmas ierīkošana, kupola zvanu torņa attīrīšana un pārkrāsošana, elektroapgādes sistēmas ierīkošana, jauna zibensnovedēja uzstādīšana, dūmeņu rekonstrukcija, kā arī lieveņa pārbūve un baznīcas vārtu remonts. Visus šos rekonstrukcijas un renovācijas darbus bija iespējams veikt, pateicoties Līvānu novada domes, vietējo uzņēmēju, kā arī pašu draudzes locekļu atbalstam.

Uz pasākumu ieradīsies vairāk kā 40 viesi: augstākie vecticībnieku garīdznieki no lielākajām Latvijas vecticībnieku draudzēm - Rīgas, Daugavpils, Rēzeknes, kā arī ārvalstīm - Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas un Polijas. Uz svinībām ir aicināta arī Līvānu novada domes vadība, 11.Saeimas deputāts Jānis Klaužs, lielākie mecenāti (Daumants Pfafrods, Pēteris Romanovskis), kas ziedojuši līdzekļus baznīcas renovācijai un būvniecības uzņēmuma, kas veica baznīcas renovāciju, pārstāvji.

Līvānu vecticībnieku draudzē pašlaik ir vairāk kā 500 aktīvu dalībnieku, kas apmeklē dievkalpojumus. Salīdzinoši - 30.gados draudzē bija tikai nedaudz vairāk par 100 dalībniekiem un tā bija mazākā vecticībnieku draudze Latgalē. Pēckara gados sākotnējais vecticībnieku darudzes lūgšanu nams nodega, bet vēlāk tas tika atkal uzbūvēts no jauna.  


Написать комментарий