Vai V.Bojarūns konstatēja problēmu, kas ir svarīgāka par tarifa samazināšanu, neslēpj, ka aizstāv DzKSU, un aizmirsis, ko teica par pārmaksas atmaksu?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv kārtējo reizi deva Daugavpils pilsētas domes deputātam Vladislavam Bojarūnam (Latgales partija) iespēju izteikties, šoreiz par to, kas ir paveikts galvenā solījuma – DzKSU rēķinu samazināšanas – izpildei.

Atgādināsim, ka vienā no intervijām jūnija sākumā Vladislavs Bojaruns solīja, ka oktobrī iedzīvotāji tiks informēti, ko viņš ir paveicis, kas nav izdarīts, kas tiks sodīts. Augusta sākumā V.Bojaruns paziņoja, ka komunālos maksājumus varētu samazināt kaut šodien.  

31.oktobrī, atbildot uz jautājumu, kāpēc DzKSU tarifs joprojām nav samazināts, V.Bojarūns atbildēja sekojošo:

„Šī situācija karājas gaisā. Neslēpšu, ka tikai tagad mums ir iespēja iepazīties ar DzKSU esošo situāciju. Iespējams, problēma bija saistīta ar to, ka nebija saskarsmes punktu starp mūsu grupu un DzKSU vadību, darbiniekiem. Saskarsme uzlabojās nepilna mēneša laikā. Es sapratu, ka manis pieprasītā informācija vai interesējošie jautājumi rod atbalstu. Nezinu, kāpēc komunālo maksājumu jautājums šobrīd nav pirmajā plānā, nezinu, vai var tajā vainot mani, bet ir daudz sūdzību, kas mani nospiež”.

Problēmas, kuras nospiež deputātu, pēc viņa vārdiem, ir saistītas ar māju renovāciju, problēmām ar celtniekiem, viņu attieksmi pret saviem pienākumiem un iedzīvotājiem. Deputāts solīja atgriezties pie tarifa jautājuma, jo pašlaik tiek slēgti līgumi par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apkalpošanu un apkalpošanas tarifa pārrēķinu, deputāts ir pārliecināts, ka šo tarifu var samazināt par 3-5 santīmiem.

„Jautājums joprojām ir aktuāls. Taču pašlaik tiek risināti ar līgumiem saistītie jautājumi. Iespējams, radās iespaids, ka Bojarūns aizstāv DzKSU, taču vēlos teikt, ka man jāaizstāv DzKSU, jo DzKSU nav tikai vadība, bet arī vairāk nekā 200 sētnieku, atslēdznieku, santehniķu, meistaru utt. Mums jābūt objektīviem pret šiem cilvēkiem. Ja kļūst zināms, ka sētniekiem nav inventāra, ar ko sakārtot teritoriju, es sazinos ar DzKSU vadību un jautājums tiek atrisināts. Vai arī kāpēc DzKSU sētniekiem jātīra teritorija, kas ir AS „Daugavpils Spec.ATU” pārziņā? 3 mēnešu laikā ir grūti tikt skaidrībā ar situāciju, kurā netika skaidrībā 9-10 gadus.

Neaizmirstiet, ka, neskatoties uz deputātu koalīciju, mēs esam no dažādām partijām, dažādi speciālisti – skolotāji, juristi u.c. Katram ir sava niša, kurā viņš ir profesionāls. Vēlētos domāt, ka spēšu palīdzēt cilvēkiem situācijā ar DzKSU”, pastāstīja V.Bojarūns.

Atgādinājām deputātam, ka pēc vēlēšanām viņš solīja portālam Gorod.lv, ka, iespējams, izdosies atmaksāt naudu, kuru pēc Valsts kontroles domām, cilvēki ir pārmaksājuši DzKSU, un iedzīvotāju tiesību aizstāvis paziņoja sekojošo:

„Neatceros. Es neteicu, ka nauda tiks atmaksāta. Valsts kontrole norādīja, ka cilvēki ir pārmaksājuši, tādēļ tarifiem jābūt grozītiem vai jābūt kādiem atvieglojumiem. Nezinu, kā tas notiks, bet mēs esam ceļā uz to. Uz to norādīja Valsts kontrole, nevis Bojarūns.

Diemžēl šo jautājumu risina Domes štata darbinieki. Bojarūns nevar kontrolēt visu, neesmu visu redzošā acs. Esmu teicis, ka cilvēki ir pārmaksājuši, esmu domājis, kā atmaksāt naudu, nezinu, cik reāli būtu atrast šo naudu un sadalīt to starp cilvēkiem. Zināju, ka problēma pastāv, bet nezinu, kā to atrisināt. Lai atmaksātu šo naudu, tā kaut kur jāatrod. DzKSU maksātā nauda tika iztērēta dažādiem remontdarbiem, jāpiebilst, ka tie tika veikti nekvalitatīvi. Šī nauda plūsma jāatrod. Manuprāt, KNAB joprojām interesējas par mūsu pilsētu”, paziņoja deputāts.

Nobeigumā minēsim, ka publikācija tika sagatavota, pamatojoties uz diktofona ierakstu.


Написать комментарий