Nissan oficiāli prezentējis jauno Qashqai apvidnieku

foto: topgearrussia.ru
foto: topgearrussia.ru

Kompānija "Nissan" oficiāli prezentējusi jaunās paaudzes kompakto apvidus automobili "Qashqai". 

Spēkrats izgatavots uz modulārās platformas CFM (Common Module Family), kas izmantota arī jaunā "X-Trail" modeļa pamatā. Jaunais "Nissan Qashqai" ir par 49 mm garāks nekā līdzšinējais modelis, tāpat tas ir arī nedaudz zemāks un platāks. Neskatoties uz lielākiem gabarītiem, jaunais modelis kļuvis vieglāks par līdz pat 40 kilogramiem atkarībā no versijas.

Sākotnēji "Nissan Qashqai" modelim būs pieejams kāds no četriem motoriem. Bāzes versijā tas būs aprīkots ar 1,2 litru turbopūtes benzīna dzinēju, kas attīsta 115 zirgspēku jaudu un modeļa piedāvājumā aizstāj līdzšinējo 1,6 litru agregātu. Tāpat pieejams 1,6 litru turbomotors, kas attīsta 150 ZS. No dīzeļdzinējiem pieejams 1,5 litru agregāts ar 110 ZS un 1,6 litru – ar 130 ZS.

Pircēji var izvēlēties manuālo vai pilnīgi jauno "Xtronic" automātisko pārnesumkārbu. Jaunā "Xtronic" transmisija ir izstrādāta speciāli jaunajam "Qashqai" un būs pieejama komplektācijā ar 1,6 litru dīzeļdzinēju. Šī transmisija veidota pēc bezpakāpju variatora transmisijas principiem.

Pretēji tradicionālajām bezpakāpju transmisijām, jaunā "Xtronic" transmisija strauja paātrinājuma laikā atdarina tradicionālo daudzpakāpju automātisko pārnesumkārbu uzvedību, veicot pakāpenisku pārslēgšanos. Braucot normālā režīmā, pārnesumu attiecības tiek noregulētas, lai sniegtu vienmērīgu vilkmi.

Automobiļa "drošības vairoga" tehnoloģijas tagad ietver arī autonomo ārkārtas bremzēšanas sistēmu, autovadītāja modrības uzraudzības palīgsistēmu un ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu, kā arī vairākas citas svarīgas palīgsistēmas, bet inteliģentā automobiļa stāvvietā novietošanas palīgsistēma atvieglo braukšanas manevrus pilsētā.

Jaunās paaudzes "Qashqai" ir radījuši "Nissan" inženieri Eiropas dizaina centrā Lielbritānijā un Spānijā. Automobilis tiks ražots Liebritānijā un atkarībā no tirgus realizācijā būs pieejams no 2014. gada februāra.



Написать комментарий