B. Obama atvainojās valstij par savu reformu

foto: vespig.wordpress.com
foto: vespig.wordpress.com

ASV prezidents Baraks Obama publiski atvainojās amerikāņiem, kuri pazaudēja medicīnas apdrošināšanas plānus reformu dēļ. Intervijā, kuru viņš sniedza NBC televīzijas kanālam, viņš paziņoja, ka nožēlo par „nepietiekamo skaidrību” veselības aizsardzības restrukturizācijas jautājumā.

Prezidenta atvainojumi bija adresēti tiem ASV pilsoņiem, kuru apdrošināšanas plāni izrādījās nederīgi, neskatoties uz atkārtotu solījumu, ka tie darbosies arī pēc 2010. likuma stāšanās spēkā par pieejamo medicīnas palīdzību (Affordable Care Act), kurš ir pazīstams kā Obamacare. – ziņo top.rbc.ru.  

„Mēs nespējām panākt to sapratnes un noteiktības pakāpi, kura bija nepieciešama reformu īstenošanai”, – teica Obama intervijā. – Man ir žēl, ka pilsoņi ir nonākuši šādā situācijā, neskatoties uz manis dotajām garantijām”.

Baltais nams mēģina minimizēt kaitējumu, kuru nodarīja nepietiekami pārdomātā veselības aizsardzības reforma, jo tā vērsta uz to, lai miljoni cilvēku, kuriem agrāk nebija pieejami daudzi medicīnas pakalpojumi, varētu iegādāties medicīnas apdrošināšanu. Portāls HealthCare.gov, kurš ir izstrādāts, lai palīdzētu amerikāņiem iegādāties apdrošināšanas plānus un saņemt subsīdijas, sabruka uzreiz pēc tā palaišanas, bet apdrošināšanas kompānijas atsakās apkalpot agrāk iegādātās polises, ja tās neatbilst jaunajiem standartiem.

B. Obama kritizēja republikāņus, kuri cenšas bloķēt medicīnas apdrošināšanas likumu, kā arī savus Demokrātiskās partijas biedrus, kuri ir gatavi noraidīt jebkuru jauno sistēmu, redzot, ar kādām grūtībām tā tiek ieviesta darbībā. 2013. gada oktobrī viņš vairākas reizes paziņoja, ka uzņemas atbildību par trūkumu novēršanu.

„Man ir žēl, ka mēs kā likumdevēji veicām neapmierinošu darbu likuma izstrādes gaitā. – intervijā teica ASV prezidents, – Es esmu savai komandai devis norādījumus noskaidrot, ko nēs vatam izdarīt, lai likvidētu likumdošanas nepilnības”.  


Написать комментарий