Nav pamata pesimismam par Latvijas valsti, uzsver prezidents

foto: president.lv
foto: president.lv

Latvijas valstij ir stabils pamats – tā ir neatkarība, un "mums ir viss, ko paši vien esam paveikuši", un, lai gan ir daudz cilvēku, kur darbs nav pienācīgi novērtēts, tomēr padarīts ir daudz un pesimismam nav pamata, intervijā laikrakstam "Diena" paudis Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Cits jautājums – vai esam sasnieguši to, ko gribējām. Mums ir neatkarīga valsts, kurā ir nodrošināts pamatu pamats – cilvēka brīvība. Bāze ir izveidota stabila, un no katra paša ir atkarīgs, ko viņš ir devis, ko nopelnījis," paudis prezidents, vērtējot, vai "valsts ir tāda, kādu esam pelnījuši".

"Ir lietas, kas varbūt nav izdevušās, kā iecerēts, bet jāatzīst, ka ir ļoti daudz izdarīts. Tai pašā laikā mūsu valstī ir daudz cilvēku, kuru darbs nav ticis pienācīgi novērtēts. Tie ir cilvēki, kuru darbam un pašaizliedzībai pateicoties, Latvija ir pārvarējusi krīzi un turpina attīstīties. Mēs nepārtraukti urdām sevi ar negatīvo, nemaz nedomājot par pozitīvām lietām, ko jau esam panākuši. Par to es regulāri pārliecinos, iepazīstoties ar pieteikumiem ordeņa kapitulam par cilvēkiem, kuri pelnījuši valsts atzinību, apbalvojumu. Ir grūti izvēlēties, jo cilvēku ir tik daudz un viņu ieguldījums Latvijas labā ir ļoti nozīmīgs. Par to es pārliecinos arī, apmeklējot dažādus pasākumus Latvijas novados, jo īpaši tagad – valsts svētku sakarā. Apbrīnojami! Ko cilvēki spēj un ko dara! Nav pamata pesimismam," klāstījis Bērziņš.

Viņš arī atgādinājis, ka saskaņā ar aptaujām 70% cilvēku dzīvi uztver pozitīvi, tiesa, valsts pārvaldi un struktūras cilvēki vērtē citādi.

Par pesimistisku noskaņojumu atbildīgi gan politiķi, gan mediji, gan visi iedzīvotāji, spriedis prezidents. "Piemēram, svētku laika tēma ir patriotisms. Kas ir patriotisms? Ko mēs katrs ar to saprotam? Skaļi izpausts viedoklis, kas izskan no kāda abstrakta vairākuma? Bet tad jau iznāk, ka forma ir svarīgāka par saturu. Man tomēr šķiet savādāk. Katrs labais darbs savas ģimenes un līdz ar to arī Latvijas labā ir patriotisms. Pēdējā gada laikā esmu bijis vairākos pasākumos, kas to lieliski raksturo un apliecina. Latvijas viensētās dzīvo tik dažādi cilvēki, bet katrs savā sētā rada brīnumu un labums no tā tiek arī citiem," norādījis prezidents.


Написать комментарий