Versija: Eiropas Savienība parakstīs ar Ukrainu vienošanos ārpus samita ietvariem

foto: inpress.ua
foto: inpress.ua

Viļņas „Austrumu partnerības” samita tuvošanās mērā arvien biežāk var dzirdēt domas, ka Eiropas Savienība var parakstīt ar Ukrainu asociācijas vienošanos ārpus samita ietvariem.

Izdevuma „Biržas līderis” analītiķi analizēja, kādus ceļus vēl var izvēlēties puses, lai savstarpēji tuvinātos.

Tiek gaidīts, ka Viļņas samita laikā Ukraina tomēr parakstīs asociācijas vienošanos ar Eiropas Savienību, – ziņo profi-forex.org.

Maija Kosjaniča, kura ir Eiropas Savienības diplomātijas vadītājas Ketrīnas Eštones pārstāve, paziņoja, ka Briselē cer, ka Ukrainas puse līdz samita sākumam paspēs izpildīt visas Eiropas Savienības prasības. Bet, ja tas tomēr nenotiks, tad Eiropas Savienība un Ukraina varēs parakstīt vienošanos arī ārpus Viļņas samita ietvariem.

Pēc viņas vārdiem šis jautājums joprojām ir atklāts. Kosjaniča domā, ka rezultātus, kurus grib redzēt Eiropas Savienība, var panākt arī pirms samita sākuma.

Viņa pauž cerību, ka Eiropas Parlamenta novērotāju misijas darba turpināšana Ukrainā, kura ilgs līdz samita sākumam, dod brīnišķīgu iespēju papildkonsultācijām šī pasākuma laikā. Pēc viņas vārdiem Viļņā pulcēsies visu dalībvalstu pārstāvji: prezidenti, premjerministri un ārlietu ministri, kas dos labas pārrunu iespējas.

Maija Kosjaniča nosauca par spekulatīviem ziņojumus, kuri parādījās daudzos MIL par to, ka Viļņas samitā tomēr tiks parakstīta vienošanās starp Eiropas Savienību un Ukrainu tikai pēc tam, kad būs atrisināts Jūlijas Timošenko jautājums.

Viņa, paziņoja, ka Eiropas Savienības mērķis ir parakstīt vienošanos tieši Viļņas samita laikā. Pēc viņas vārdiem patlaban ir iestājies periods, kad galīgi jāanalizē situācija, un paziņoja, ka tagad viss ir atkarīgs no soļiem, kurus spers Ukraina.

Kosjaniča atteicās atbildēt uz jautājumu par to, cik laika būs nepieciešams, lai tomēr parakstītu asociācijas vienošanos, ja tās parakstīšana nenotiks Viļņā, tomēr pateica, ka jebkurā gadījumā nav jāgaida nākamais samits.

Maija Kosjaniča apgalvo, ka vienošanās parakstīšanu varēs organizēt, izmantojot citu pušu tikšanās iemeslu. Viņa uzsvēra, ka parakstīšanas faktam jānotiek Viļņas samitā.


Написать комментарий