J. Lāčplēsis pārliecinājās, ka tramvaju ražotājs spēj izpildīt pasūtījumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

19. novembra preses konferences gaitā pēc žurnālistu lūguma Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis pastāstīja par viņa brauciena, kurš notika pagājušajā nedēļā, uz rūpnīcu „Belkommunmaš” (Baltkrievija) mērķiem un rezultātiem.

Pievēršot MIL pārstāvju uzmanību tam, ka viņš faktiski apmeklēja nevis rūpnīcu „Belkommunmaš”, bet kompānijas „Stadler” rūpnīcu (Stadler Rail Group ir iegādājusies 60% Baltkrievijas rūpnīcas daļu), mērs paziņoja:

„Pats galvenais, kas pēc šī brauciena rezultātiem ir saprotams ir tas, ka uzņēmums spēj izpildīt to pasūtījuma apjomu, kuru uzņēmās. Cita lieta, ka nav izpildīti līguma nosacījumi (ar visām pienācīgajām sekām). Kā apvienot viņu iespējas un vēlmi nodrošināt līguma izpildi (tādēļ, ka mums ir noslēgts līgums ar citu juridisku personu), mēs nerunājām. Viņi patlaban sagatavo tehnisko dokumentāciju, un grib saņemt ražošanas sertifikācijas apliecības. Un, ja 19. novembrī mēs nesaņemsim šos dokumentus, vismaz piedāvāsim līguma laušanu. Bet tas, ka viņi var izpildīt līgumu nav apstrīdams”.

Kas attiecas uz piegāžu termiņiem, tad, kā paskaidroja mērs, pēc Baltkrievijas ražotāja informācijas viņi bija gatavi izlaist 8 četrasu vagonus, bet tādēļ, ka pēc līguma ar Daugavpils pašvaldību partneris ir cits, radās juridiska rakstura sarežģījumi.

Atbildot uz jautājumu par to, kādēļ pilsētas vadība neaizbrauca uz rūpnīcu agrāk un neatrisināja visus jautājumus savlaicīgi, J. Lāčplēsis atbildēja: „Pēc līguma mums ir cits juridiskais partneris, un patiesībā par rūpnīcu klīda dažādas runas. Mūsu pārstāvji arī agrāk apmeklēja uzņēmumu. Kad šodien nonākam pie izšķirošu lēmumu pieņemšanas stadijas, ņemot vērā tās izmaiņas, kuras notika uzņēmumā (tur jau ir cits uzņēmums – „Stadler”), gribējās paskatīties, kā viss izskatās patiesībā.

Kā paziņoja domē, pēc līguma nosacījumiem soda sankcijas par piegādes termiņu neievērošanu, kuras nāksies samaksāt piegādātājam, sastāda apmēram 500 latus dienā, un tiek aprēķinātas no 20. oktobra.


Написать комментарий