«Liepājas metalurga» nodrošinātie kreditori gatavi iesaistīties ar savu finansējumu

foto: Vēsma Lēvalde, Dienas mediji
foto: Vēsma Lēvalde, Dienas mediji

AS "Liepājas metalurgs" nodrošinātie kreditori ir gatavi iesaistīties ar savu finansējumu, lai uzņēmumu uzturētu maksātnespējas procesa laikā, žurnālistiem šodien pavēstīja Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš. 

Valsts kā lielākais „Liepājas metalurga" nodrošinātais kreditors ir piekritusi segt uzņēmuma uzturēšanas izmaksas šoziem.

Līdzekļi ir nepieciešami elektrības un gāzes rēķiniem, kā arī darbinieku algām. Pēc „Metalurga" pārdošanas šos līdzekļus ir paredzēts atgūt. Kā norādīja „Liepājas metalurga" maksātnespējas administrators Haralds Velmers, uzņēmumam mēnesī ir nepieciešami aptuveni 700 tūkstoši latu:

„Ziemā ir nepieciešama gan elektrība, lai nodrošinātu iekārtu nebojāšanos, gan gāze, gan darbinieku algas, kamēr viņi vēl strādā. Tie ir ļoti būtiski izdevumi, un man bija nepieciešama pārliecība, ka nepieciešamības gadījumā tiem būs segums".

Savukārt Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce sacīja, ka ministrija jau pašreiz stāsta dažādiem uzņēmumiem par pieejamo valsts atbalstu, aicinot paplašināt vai uzsākt jaunu ražošanu Liepājā, lai bijušie Liepājas Metalurga darbinieki varētu atrast darbu.

Jau vēstīts, ka 10.septembrī Liepājas tiesa apstiprināja "Liepājas metalurga" tiesiskās aizsardzības procesa plānu, kas paredzēja kompānijas darbības atsākšanu līdz septembra beigām, kā arī investora piesaisti, bet tas noteiktajā laikā nenotika. Tiesa 12.novembrī pasludināja "Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu. Kompānijas maksātnespējas administrators paziņojis, ka centīsies uzņēmumu pārdot sešu mēnešu laikā. Tāpat viņš norādījis, ka darbu "Liepājas metalurgā" līdz tā pārdošanai varēs saglabāt ne vairāk kā 300 no aptuveni 1900 darbiniekiem.

Kompānijas pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta kopš 2013.gada pavasara.


Написать комментарий