Daugavpils novada domes pārstāvji: Nav pietiekamas informācijas par atomenerģētiku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv organizētajā diskusijā par Daugavpils un Latgales attīstības tēmu atomelektrostaciju ielenkumā piedalījās arī Daugavpils novada domes pārstāvji – Daugavpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Arvīds Kucins un Plānošanas nodaļas vadītāja Olga Lukaševiča, kuri pirms pasākuma sākuma atzina, ka nav pietiekamas informācijas par atomenerģētiku.

„Informācija tik tiešām nav pietiekam, tas ir, tā līmenī, ka kaut ko plāno būvēt, nepietiek. Tieši iedzīvotājiem ir jāzina par AES iespējamo ietekmi un riskiem.

Daugavpils novads atrodas 30 kilometru zonā, tai skaitā no bijušās Ignalinas AES, tādēļ līdz šim brīdim iedzīvotāji nav visai pozitīvi morāli noskaņoti par kaut kādu enerģētikas objektu būvniecību savas teritorijas tuvumā.

Turklāt speciālistiem, kuri strādā tūrisma sfērā, ir savs viedoklis par to, ka klientus neinteresēs viņu piedāvājumi, zinot, ka tuvumā atrodas AES, jo šāda negatīva psiholoģiskā attieksme pastāv”, – dalījās O. Lukaševiča.

„Jāsaka, ka informatīvajā ziņā pēdējais gads bija „tukšs”. Informācijas par to, kas notiek Lietuvā vispār nav, tādēļ iedzīvotāji noteikti ir jāinformē”, – A. Kucins.

Turklāt Daugavpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks izteica viedokli, ka pastāv arī citi, videi „saudzīgāki” elektroenerģijas ražošanas veidi: „Es vispār esmu Daugavpils HES būvniecības piekritējs, kas bez visa pārējā pilsētai būtu liels attīstības stimuls”.


Написать комментарий