Automehāniķis izgudrojis ierīci, kas sievietēm palīdz vieglāk dzemdēt

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Argentīniešu automehāniķis Jorgs Odons (59) izgudrojis ierīci, kas palīdz sievietēm vieglāk dzemdēt gadījumos, kad auglim ir nepareiza augļa guļa, vēsta ārvalstu mediji.

Ierīce, kas nosaukta par "OdonDevice", sastāv no polietilēna maisa ar ierīci tā piepumpēšanai ar gaisu un caurules ar mīkstu plastikāta uzgalīti.

Tiek vēstīts, ka ierīce darbojas līdzīgi kā putekļusūcējs: īpašais uzgalis aptver mazuļa galviņu, tajā vietā iekļūst gaiss un ar uzgali "aptvertais" auglis saudzīgi tiek izņemts no dzemdes. 
Kā norāda izgudrojuma autors, šī ideja viņu pārsteigusi sapnī, pēc tam, kad viņš bija noskatījies video par korķa, kas iekritis vīna pudelē, izņemšanas veidiem.

Uzskatot, ka šādu metodi iespējams izmantot, lai palīdzētu dzemdību ceļos iestrēgušam mazulim, vīrietis, izmantojot stikla krūku ar garu kakliņu, parastu polietilēna maisu un meitas lelli, savā virtuvē uzkonstruējis pirmo "OdonDevice" ierīces prototipu.

Pašlaik ierīce jau ir patentēta un to atbalstījusi Pasaules Veselības organizācija kā lētu, efektīvu un saudzējošāku instrumentu dzemdību procesa atvieglošanai par vakuumsūkni vai dzemdību stangām gan mātei, gan auglim. Dzemdību speciālisti to atzinuši par īpaši piemērotu ierīci mazattīstītās valstīs, kur nav pieejama dārga un moderna medicīnas tehnika. Ierīce ir tik saudzējoša bērnam un mātei, ka var ievērojami samazināt arī ķeizargriezienu skaitu.


Написать комментарий