Traģiskajā lidmašīnas avārijā Kazaņā vainojama pilota kļūda

foto: avivas.ru
foto: avivas.ru

Krievijas izmeklētāji secinājuši, ka pasažieru lidmašīnas avārija Kazaņas lidostā, visticamāk, notika pilota kļūdas dēļ, vēsta Krievijas mediji.

Aviosabiedrības "Tatarstan Airlines" lidmašīna "Boeing 737-500" avarēja svētdienas vakarā piezemēšanās laikā Tatarstānas Republikas galvaspilsētas Kazaņas lidostā, negadījumā bojā ejot visiem 44 pasažieriem un sešiem apkalpes locekļiem.

"Spriežot pēc sākotnējās informācijas no melnās kastes, (..) avārija varētu būt sekas apkalpes nepareizai rīcībai nenormālā situācijā," ziņu aģentūrai "Interfax" atklāja kāds izmeklēšanai tuvu stāvošs avots.

Lidmašīna avarēja pēc tam, kad pilots nolēma nenolaisties pirmajā mēģinājumā, bet griezties apkārt un mēģināt vēlreiz. Kādu apsvērumu vadīts pilots pieņēma šo lēmumu, nav zināms, bet lidmašīna avarēja otrā piezemēšanās mēģinājuma laikā.

Jau ziņots, ka starp avārijā bojāgājušajiem ir viena Lielbritānijas pilsone un viens Ukrainas pilsonis, bet visi pārējie upuri ir Krievijas pilsoņi. Bojā gājušo vidū ir Tatarstānas Republikas prezidenta dēls Ireks Minņihanovs un republikas Federālā drošības dienesta (FDD) vadītājs Aleksandrs Antonovs.


Написать комментарий