Dombrovskis mazākumvaldību pirms vēlēšanām neuzskata par labu modeli

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Darbs mazākuma valdībā no valsts stabilitātes viedokļa priekšvēlēšanu gadā nebūtu optimālais modelis, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" trešdien sacīja premjers Valdis Dombrovskis ( V).

Premjers intervijā atzina, ka atmosfēra viņa vadītās valdības koalīcijā ir "pietiekami sarežģīta". Taču premjers uzskata, ka ir jāturpina strādāt un īstenot valdības izvirzītos mērķus. Neskatoties uz domstarpībām ar Nacionālo apvienību, kura ir nemierā ar tieslietu ministra Jāņa Bordāna atstāšanu amatā, premjers uzskata, ka ir iespējams dažādu lēmumu pieņemšanā panākt vairākuma atbalstu.

Darbs mazākuma valdībā priekšvēlēšanu gadā nebūtu optimālais modelis, tas būtu ļoti riskanti no valsts finansiālās stabilitātes viedokļa, bilda Dombrovskis. Premjers uzskata, ka ir jāstrādā, lai panāktu vairākuma atbalstu.

"Delfi" jau ziņoja, ka VL-TB/LNNK vērsās pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska, informējot par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru Jāni Bordānu, jo partijas "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) 1.novembra valdes sēdē tika pieņemts lēmums izslēgt Bordānu no partijas. Premjers gan nolēma atstāt Bordānu amatā.

Savukārt Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars paziņoja, ka līdz ar šādu premjera lēmumu, koalīcijas līgums vairs nav spēkā.


Написать комментарий