Daugavpils pilsētas pašvaldība piedāvā citu apbedīšanas pakalpojumu kompleksa būvniecības vietu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējās preses konferences gaitā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājam Jānim Lāčplēsim tika uzdots jautājums par situāciju ar uzņēmēju ieplānoto apbedīšanas pakalpojumu kompleksa būvniecību Siguldas ielā 16B, pret kuru iebilst daudzi pilsētnieki.

Atgādināsim, ka pirms kāda laika deputāti apstiprināja būvniecības ieceres publiskās apspriešanas rezultātus, jo cilvēki, kuri aizpildīja anketas, šo ieceri atbalstīja. Tomēr vēlāk kļuva zināms, ka tuvumā esošo dzīvojamo māju iedzīvotāji ir pret būvniecību.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka būvniecības projektu Dome neesot apstiprinājusi, jo būvatļauja neesot izsniegta. Tika apstiprināti tikai publiskās apspriešanas rezultāti, un šis lēmums nav pārsūdzams. Pārsūdzēšana būs iespējama tikai pēc būvatļaujas saņemšanas, paskaidroja pilsētas domes priekšsēdētājs.

„Pašvaldība uzskata, ka, ņemot vērā daudzu iedzīvotāju viedokli, kompleksa būvniecībai izvēlētais risinājums nav veiksmīgs. Mēs meklējam citus variantus un piedāvājam citu apbedīšanas pakalpojumu kompleksa būvniecības vietu”, teica J.Lāčplēsis.

Jāatzīmē, ka 14.novembrī Daugavpils pilsētas domes sēdē, izskatot jautājumu par zemesgabalu atsavināšanu, tika nolemts izslēgt no lēmuma punktu par zemesgabala Siguldas ielā 10E nodošanu atsavināšanai, iespējams, tieši šis zemesgabals tiks piedāvāts (vai jau ir piedāvāts) uzņēmējiem, kuri plāno būvniecību.


Написать комментарий