Ļaunprātīgs piecus gadus vecs smēķētājs aizvietoja cigaretes ar jaunu atkarību

foto: dailymail.co.uk
foto: dailymail.co.uk

Divu gadu vecumā Sumatras salas iedzīvotājs kļuva par starptautisku sensāciju, kad žurnālisti uzzināja, cik cigaretes viņš izpīpē. 

Pēc trim gadiem situācija ir mainījusies: zēns aizstāja cigaretes ar jaunu atkarību.

Pirms trim gadiem MIL pārstāvjus šokēja divus gadus vecā zēna izskats, kurš brauca ar velosipēdu un smēķēja cigareti.

Saruna ar smēķētāja vecākiem vēl vairāk pārsteidza žurnālistus: tika noskaidrots, ka divus gadus vecais Aldi Rizals katru dienu izsmēķē 40 cigaretes.

Pēc zēna mātes vārdiem ģimene ne vienu reizi vien mēģināja atbrīvot bērnu no šīs atkarības, bet viņu mēģinājumi katru reizi izgāzās.

„Kad Aldi pirmo reizi mēģināja atmest smēķēšanu, viņš pieprasīja daudz rotaļlietu. Bet pēc tam, kad viņam atteicās dot cigaretes, viņš sāka sist galvu pret sienu, lai saņemtu vēlamo. Viņa smagā rakstura un pastāvīgo histēriju dēļ man nācās dot viņam cigaretes”, – atceras sieviete.

Tomēr pēc tam, kad smēķējošā zēna fotogrāfijas parādījās uz visas pasaules izdevumu vākiem, Aldi pievērsa uzmanību Indonēzijas valdība, kura uzsāka cīņu ar Sumatras mazgadīgo bērnu smēķēšanu. Galvenajam ziņu „varonim” tika nozīmēta speciāla ārstēšana ar rotaļu terapijas izmantošanu.

Pēc ārstēšanās zēns atteicās no cigaretēm, bet tas viņu neatbrīvoja no vizītēm pie psihiatra, kurš novēroja, lai zēns neatcerētos par veco ieradumu.

„Daudzi cilvēki joprojām piedāvā dēlam cigaretes, bet Aldi tās neņem. Viņš saka, ka mīl savu ārstu Seto un negrib viņam nodarīt sāpes”, – saka zēna māte.

Tomēr, neskatoties uz pozitīvo ārstēšanas rezultātu, vecākus ne pa jokam satrauc bērna veselības stāvoklis, atzīmē izdevums Daily Mail. Pēc atteikšanās no cigaretēm zēnam radās jauna atkarība – viņš sāka ēst neiedomājamu pārtikas daudzumu.

Aldi māte saka, ka tagad viņš diedelē pārtiku tāpat kā agrāk cigaretes. „Dietologs pateica, ka viņa svars sastāda 24 kg, bet jābūt apmēram 17 – 19 kg. Nav jābrīnās, jo dēls ēd daudz ogļhidrātu un katru dienu izdzer 3 iebiezinātā piena burciņas, – sūkstās misis Rizala. – Speciālisti pateica, ka liekais svars, pie kura noveda smēķēšana agrīnā vecumā, var radīt veselības problēmas”.

Tagad ārsti pierunā piecus gadus vecā zēna vecākus nepadodies provokācijām histēriju veidā, un noteikt viņam stingru diētu ar lielu svaigu dārzeņu un augļu daudzumu.


Написать комментарий