Daugavpilī izstrādā sporta jomai nepieciešamā finansējuma iedalīšanas kritērijus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

14.novembrī Daugavpils pilsētas domes sēdē tika pieņemti divi lēmumi, kuri ir saistīti ar spīdveja atbalstu Daugavpilī – lēmums par 22 tūkst. latu iedalīšanu biedrībai „Speedway Grand Prix of Latvija” nodokļu parāda segšanai un lēmums par 50 tūkst. latu iedalīšanu augstas klases sacensību rīkošanai nākamgad.

Uz portāla Gorod.lv lūgumu pastāstīt par minētā sporta veida nākotnes redzējumu, jo, kā zināms, spīdvejs ir dārgs sporta veids, un pilsētā esošajiem sporta veidu attīstības plānošanas un stratēģijas dokumentiem, pilsētas mērs paziņoja sekojošo:

„Runājot par stratēģiju noteicošiem dokumentiem, jāmin, ka patlaban Dukšinska kungs un darba grupa strādā pie kritēriju izstrādes, kuri tiks ņemti vērā, iedalot finansējumu sporta aktivitātēm un atbalstot profesionālo sportu. Šobrīd tiek ņemts vērā tas, kas mums ir, sportisku panākumu sistēmas, apkopotās informācijas par pilsētnieku interesi par kādu sporta veidu pagaidām nav. Taču, pēc manām domām, šī informācija būs. Protams, kritēriji šogad netiks ieviesti, tie ir jāizstrādā, lai, veidojot nākamā gada budžetu, mēs zinātu par šiem noteikumiem.

Spīdvejam tika iedalīti līdzekļi, lai varētu slēgt līgumu par Grand-Prix rīkošanu Daugavpilī, kas varētu notikt 2015.gadā. Šāda atļauja tika dota, pašvaldība apliecināja, ka līdzfinansēs pasākumu, ja tiks noslēgts līgums. Ja 2014.gadā tiks rīkotas starptautiskā līmeņa sacensības, arī būs nepieciešama pašvaldības atļauja un atbalsts”.


Написать комментарий