Drošības policija iesaistās cīņā ar kontrabandu – aiztur lielu cigarešu kravu

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Pagājušās nedēļas nogalē Drošības policija (DP) aizturēja liela apmēra cigarešu kontrabandas kravu – 3,4 miljonus "Premjer" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes zīmēm, portālu "Delfi" informēja DP.

17.novembrī Drošības policijas (DP) amatpersonas pretizlūkošanas un operatīvo pasākumu rezultātā Latvijas pierobežā aizturēja liela apmēra cigarešu kontrabandas kravu.

Aizturēšanas laikā tika izņemtas 3,4 miljoni "Premjer" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes zīmēm, kas Latvijas teritorijā tika ievestas no Krievijas, apejot muitas kontroli vai slēpjot tās no šādas kontroles.

Saistībā ar šo izmeklēšanu DP arī veica kratīšanu sešos objektos un saskaņā ar Kriminālprocesa likumu aizturēja trīs personas. Ņemot vērā, ka šī izmeklēšana turpinās, detalizētāka informācija šobrīd netiks sniegta.

DP vadība atzinīgi novērtē DP amatpersonu profesionalitāti, novēršot kaitējumu valsts interesēm, kas tika nodarīts ar minētajām pretlikumīgajām aktivitātēm. Vienlaikus DP arī vēlas atzīmēt, ka šī aizturēšanas operācija vēlreiz norāda uz organizētās noziedzības riskiem Latvijas pierobežā, kas kontekstā ar citiem procesiem, piemēram, valsts amatpersonu korumpētību, var ietekmēt ne tikai noziedzības līmeni pierobežas reģionos, bet ilgtermiņā arī vairot draudus nacionālajai drošībai. Šī iemesla dēļ DP atbilstoši savai kompetencei arī turpmāk pievērsīs pastiprinātu uzmanību pretizlūkošanas un operatīvajiem pasākumiem Latvijas pierobežā, lai savlaicīgu novērstu darbības, kas apdraud valsts drošību.


Написать комментарий