Daugavpils pilsētas domē pastāstīja, kas tiek darīts pirms eiro ieviešanas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv
Kārtējās Daugavpils pilsētas domē notikušās preses konferences gaitā portāls Gorod.lv apjautājās, kas tiek darīts pirms eiro ieviešanas, jo, piemēram, novada dome aktīvi komunicē ar iedzīvotājiem, informējot viņus par jaunās valūtas ieviešanu.

Atbildot uz jautājumu, vai pilsētas pašvaldībai tika uzdoti kādi pienākumi un kā tie tiek pildīti, Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja:

„Jā, tiek īstenota liela eiro ieviešanas programma. Pirmais posms ir noslēdzies. Kā zināms, līdz 1.oktobrim visi rēķini un pārējā dokumentācija bija jāsagatavo divās valūtās – latos un eiro, tas tika izdarīts. No 1.janvāra notiks pāreja uz eiro valūtu. Finansisti un grāmatveži tam ir gatavi. Turklāt no 1.janvāra pašvaldība pāries uz jaunu grāmatvedības uzskaites programmu”.

Papildinot augstākminēto, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja: „Protams, pašvaldība iesaistās iedzīvotāju informēšanā. Kopā ar Finanšu ministriju un Latvijas banku piedalījāmies izstādes rīkošanā. Tiek grozīti saistošie noteikumi, cenas tiek konvertētas eiro valūtā.

Novadā pastāv papildus problēmas, jo daļa iedzīvotāju dzīvo attālos rajonos, kur nav iespējama valūtas maiņa. Bet mums šādas problēmas nav, visiem būs iespēja mainīt latus uz eiro. Es lūgtu janvāra pirmajās dienās iztikt bez ažiotāžas, jo naudu varēs mainīt visu gadu”.

A.Kursītis paziņoja, ka, ja pēc pašvaldības paskaidrojumiem kādam joprojām ir jautājumi, papildus informāciju var saņemt mājas lapā eiro.lv.


Написать комментарий