Princis Harijs noies 335 km pa Antarktīdu

foto: unity.lv
foto: unity.lv

Princis Harijs ir izlidojis uz Antarktīdu, kur gatavosies gājienam uz Dienvidpolu. Lielbritānijas troņmantniekam jāpārvar 335 km ceļā uz nosprausto mērķi.

Pirms tam princis Harijs atstāja savas mājas Londonā, lai dotos uz Keiptaunu. No turienes Elizabetes II mazdēls tiks nogādāts uz Krievijas antarktisko staciju „Novolazarevskaja”. Tieši tur sāksies Lielbritānijas troņmantnieka piedzīvojumi: viņš dosies pārgājienā kopā ar bijušajām militārpersonām, kuras ir guvuši ievainojumus militāru konfliktu laikā. Līdz pārgājienam atlikušajās dienās ekspedīcijas dalībniekiem jāaklimatizējas un jāpierod pie arktiskā sala.

335 km pārgājienam uz Dienvidpolu „Ceļojumam ar ievainotajiem” jāsākas 29. novembrī un jānoslēdzas 16. decembrī. Tomēr neparedzamo Antarktīdas laika apstākļu dēļ grafikā var tikt ieviestas izmaiņas. Princim Harijam kopā ar 12 karadarbību veterāniem nāksies ceļot ekstremālos apstākļos: temperatūra mīnus 35°C un vējš līdz 80 km/h.

Kopā ar princi Hariju ekspedīcijā dosies trīs grupas pa 4 cilvēkiem – Lielbritānijas, ASV un Britu sadraudzības pārstāvji. Katrai grupai būs vadītājs un pavadonis. Katrai grupai nāksies vilkt ragavas ar 70 kg kravas. Pats princis ies ar Lielbritānijas komandu, ziņo Daily Mail.

Atgādināsim, ka 29 gadus vecais princis, kaujas helikoptera pilots jau sen gatavojās ceļojumam. Treniņu ietvaros viņš pirms diviem mēnešiem pavadīja diennakti saldējamajā kamerā, kur izmēģināja apģērbu, kurā dosies uz Antarktīdu. Bet pēkšņais kājas lūzums nekādā veifā neietekmēja jaunā cilvēka lēmumu doties ilgajā pārgājienā.   


Написать комментарий