Portāla Gorod.lv aptauja: Daugavpilij jāattīsta ražošanas un rūpniecības jomas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv lasītāju vairākums (27%) uzskata, ka Daugavpilij jāattīsta ražošanas un rūpniecības jomas, liecina portāla Gorod.lv veiktās aptaujas rezultāti.

Zīmīgi, ka 22% respondentu uzskata, ka mūsu pilsētai jāattīstās visos virzienos, šo viedokli pauda arī portāla lasītāji, kuri argumentēja savas domas, komentējot aptauju.

Taču visai daudz respondentu (17%) neredz kādu noteiktu virzienu, kurā pilsētai vajadzētu attīstīties.

Tikai 23 cilvēki jeb 6% aptaujāto uzskata, ka pilsētas prioritātei jābūt tūrisma jomas attīstībai, 4% redz Daugavpili kā loģistikas centru, 3% ir pārliecināti, ka Daugavpils nākotne ir saistīta ar lauksaimniecību.

Tikai 1% respondentu uzskata, ka pilsētai jāattīsta pakalpojumu joma un jāattīstās kā tirdzniecības centram, pārējie portāla Gorod.lv lasītāji uzskata, ka pilsētai jāizvēlas 2-4 prioritātes.

Atgādināsim, ka profesors Nikolajs Meževičs, kurš nesen apmeklēja mūsu pilsētu,  dalījās savā Daugavpils redzējumā. Pēc viņa domām, ir divas jomas, kuru attīstība nodrošinātu Daugavpils labklājību, - loģistika, kura bija attīstīta Padomju laikos, un tūrisma joma, kura jāattīsta mūsu ekoloģijas, ģeogrāfiskā stāvokļa dēļ. 


Написать комментарий