SEB plāno nedaudz samazināt darbinieku skaitu; pakalpojumiem cenas, visdrīzāk, neaugs

foto: labdien.lv
foto: labdien.lv

Nākamajā gadā SEB banka neplāno palielināt skaitu, visdrīzāk, tas pat tiks nedaudz samazināts, norāda bankas vadītājs Ainārs Ozols.

Viņš skaidro, ka nauda kļūst digitāla, lielākā daļa darījumu notiek internetā, tādēļ tik daudz cilvēku nav nepieciešams, un vairāk līdzekļu jāinvestē tehnoloģijās.

Savukārt ienākumi varētu augt par aptuveni 7%.

Runājot par banku pakalpojumu cenu izmaiņām nākotnē, viņš uzsvēra, ka Latvijā banku tirgus ir ļoti attīstīts, pat ja banka gribētu, tā nevarētu celt pakalpojumiem cenas, jo klienti ietu uz citām bankām, jo izvēle ir plaša. Tomēr viņš uzsver, ka ir cilvēki, kas izmanto pakalpojumus, kas ir pagātne, un bankai izmaksā dārgi,piemēram, skaidras naudas darījumi filiālēs, tādēļ nav izslēgts, ka šajā segmentā cenas varētu tikt paaugstinātas.

«Visiem šķiet, ka bankas izmanto eiro ieviešanu, lai paceltu cenas. Katram no mums, kas ir biznesā, nebūtu nekas pretī pacelt cenas un vairot ienākumus, bet ja esam tirgū, ir jautājums, vai tirgus mums to atļauj,» saka A. Ozols, piebilstot, ka dažkārt tirgus mehānismi darbojas tā, ka cenas celt vienkārši nevar.

Db.lv jau rakstīja, ka šā gada deviņos mēnešos SEB banka nopelnījusi 11,82 miljonus latu, kas ir par 44% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina bankas pārskats.

Pirms gada bankas peļņa sasniedza 20,9 miljonus latu.

Savukārt SEB grupas peļņa palikusi iepriekšējā gada līmenī – 12,7 miljoni latu.

Tuvojoties gada beigām, aizvien lielāks uzsvars tiek likts uz veiksmīgas pārejas uz eiro nodrošināšanu, stāsta A. Ozols. 


Написать комментарий