Pieaugs dažas TC “Ditton nams” nomas pakalpojumu cenas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tirdzniecības centra pārvaldnieks griezās Daugavpils pilsētas domē ar lūgumu saskaņot jaunas Tirdzniecības un atpūtas centra „Ditton nams” pakalpojumu cenas, tādēļ 3.decembrī Domes Finanšu komitejas deputāti izskatīja jautājumu par nomas pakalpojumu maksu tirgus teritorijā.

Jaunu cenu ieviešanas nepieciešamību pārvaldnieks motivēja ar to, ka tās netika grozītas kopš 2009.gada, bet pēdējo 5 gadu laikā esošās cenas ietekmēja komunālo un citu tirgus apkalpošanai nepieciešamo pakalpojumu, preču cenu palielināšana. Pieauga elektroenerģijas maksa, teritoriju uzturēšanās, atkritumu utilizācijas maksa, materiālo resursu cenas, darba algu apmērs, nodokļu apmērs utt.

Sakarā ar to, ka pašreizējas cenas nevar nodrošināt normālu firmas darbību, un kapitālsabiedrībai no komerciālās un saimnieciskās darbības jāgūst peļņa, lai sabalansētu izdevumus un ieņēmumus, jaunās cenas bija nepieciešams saskaņot ar deputātiem. Tirgus pārvaldnieks atzīmēja, ka esot atrastas iekšējās rezerves, lai nepalielinātu visu tirgotājiem piedāvāto pakalpojumu cenas.

Deputātiem radās jautājumi sakarā ar faktu, ka cenu salīdzināšanai deputātiem iesniedza nevis pašreizējas cenas, bet tās, kuras tika apstiprinātas pirms pašreizējām cenām.

Jautājumus uzdeva deputāte Natālija Petrova, pēc kuras domām, dažas cenas esot pietiekami augstas. Savukārt Jāni Lāčplēsi interesēja, kāpēc, piemēram, līdz 6 latiem dienā tiek paaugstināta nomas maksa augļu koku, krūmāju un koku tirgotājiem.

Jautājuma apspriešanas gaitā deputātiem paskaidroja, ka TC „Ditton nams” neesot tikai galvenais paviljons, bet arī Zaļais tirgus, gaļas paviljons, atsevišķi paviljoni ar nojumi, āra tirdzniecības vietas, teritorija no „Maximas” līdz Cietokšņa ielai utt. un cenu paaugstināšana galvenokārt esot saistīta ar vienveidīgu tirdzniecību tirgus teritorijā.

Līdz Domes deputātu sēdei, kurā tiks pieņemts gala lēmums šajā jautājumā, deputāti lūdza iesniegt papildinformāciju, kas palīdzētu salīdzināt nomas pakalpojumu cenas ar šāda veida cenām citās Latvijas pilsētās. 


Написать комментарий