Banka: lielāks apmeklētāju pieplūdums pirms valūtas maiņas ir Daugavpilī, Preiļos, Jelgavā

foto: Laura Briede/focus.lv
foto: Laura Briede/focus.lv

Situācija visu laiku mainās, brīžiem lielāks apmeklētāju skaits ir vienā filiālē, citu brīdi - citā, tomēr salīdzinoši lielāks apmeklētāju skaits vērojams Daugavpilī, Preiļos, Jelgavā, Cēsīs, Jūrmalā, pirms valūtas maiņas novērojusi SEB banka.

Izteikti lielāka klientu plūsma ir Krāslavā, kas skaidrojams ar to, ka pilsētā ir tikai SEB bankas filiāle, kurā iedzīvotāji vēlas gan iegādāties eiro iepazīšanās komplektus, gan daļa vēlas mainīt latus pret eiro.

Līdz ar eiro sākumkomplektu pārdošanas uzsākšanu un eiro ieviešanas tuvošanos, ir būtiski pieaudzis SEB bankas filiāļu apmeklētāju skaits. Salīdzinot ar novembri, kad dienā tika apkalpoti vidēji seši līdz septiņi tūkstoši cilvēku, pagājušā nedēļā SEB bankas filiāli apmeklēja vidēji 10 - 11 tūkstošus klientu dienā. Piektdien, 27. decembrī, līdz plkst. 13.30 SEB bankas filiālēs bija apkalpoti jau 8,5 tūkstoši cilvēku.

Interese par valūtas maiņu ir turpat dubultojusies - ja novembrī nedēļas laikā filiālēs vidēji tika veikti 80 līdz 100 eiro pārdošanas darījumi, tad pagājušās nedēļas laikā šis skaits pārsniedza 200. Attiecīgi ir palielinājušies arī eiro pārdošanas apjomi - no vidēji 60 tūkstošiem eiro novembra pēdējā nedēļā līdz 135 tūkstošiem pagājušā nedēļā.

Šobrīd, mainot latus pret eiro, katra komercbanka piemēro atšķirīgu komerckursu, bet pēc 1. janvāra tas būs vienots EUR 1 = LVL 0.702804, kas iedzīvotājiem, kuri vēlas mainīt latus pret eiro būs izdevīgāks.


Написать комментарий