Sabiedrībai ātri būs zināmas pirmās 8 idejas par Daugavpils kultūras vides pilnveidošanu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, decembra vidū Daugavpils domes deputāti pieņēma lēmumu par darba grupas izveidošanu kultūras vides jautājumos.

Šajā grupā strādā profesionāļi, kuri ir saistīti ar kultūru, turklāt ne tikai mūziķi un mākslinieki, bet arī cilvēki, kuri darbojas projektos, kas saistīti ar Rotko centra darbību, pilsētas tēlu un mārketinga pasākumiem. Deputātu grupu vada Aivars Broks, bet tajā ietilpst Līga Čible, Romualds Gibovskis, Inga Goldberga, Sarmīte Teivāne, Ruta Priede un Ingūna Novicka.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja A. Broks, speciāli izveidotā darba grupa jau paspēja sanākt kopā aizejošajā gadā, lai noteiktu globālās idejas. Katrs grupas loceklis izteica savus priekšlikumus, tā rezultātā tika formulētas 8 reālas un realizējamas idejas. Kādas ir šīs idejas, grupas vadītājs nepateica, atzīmējot, ka par tām varēs uzzināt pavisam drīz tuvākajās Izglītības un kultūras komitejas sēdēs.

„Vispirms kā mūziķis pateikšu: es esmu ne visai apmierināts ar Daugavpils kultūras dzīvi. Mūsu darba grupai nav nolūka dublēt pilsētas Kultūras pārvaldes darbu. Grupa piedāvās noteiktus pasākumus. Es vienkārši vēlos, lai mūsu pilsētā būtu labāk. Turklāt man ir ar ko salīdzināt: es esmu apmeklējis dažādas Eiropas pilsētas un esmu redzējis, kā principā visam ir jābūt.

Mums jāveltī maksimums pūļu, lai virzītos vajadzīgajā virzienā. Uz šo brīdi mēs nedaudz atpaliekam no Eiropas līmeņa gan pasākumu, gan kultūras tēla, gan vizuālā noformējuma ziņā: Daugavpils nez kādēļ ir ļoti tumša.

Es jau nerunāju par to, ka pēc plkst. 5–6 vakarā cilvēku ielās praktiski nav. Neapšaubāmi tā ir sena problēma. Kā arī tas, ka pie mums nav kaut kādu spilgtu kultūras pasākumu un vietu, džeza kafejnīcu vai klubu stila, kurus var apmeklēt cilvēki, kuri ir vecāki par 30 un 40 gadiem, nevis tikai 18 gadus veci skolēni.

Mūsu grupai jāpaveic vairākas lietas, jo tā ir izveidota, lai kaut kādas nelielas, bet konkrētas idejas īstenotu dzīvē, padarot to spilgtāku, labāku un interesantāku. Jāvirza tās tālāk instancēs, kuras ar to nodarbojas, un tā nav tikai Kultūras pārvalde”, – paskaidroja deputāts un mūziķis.


Написать комментарий

UN !
ES JUSU NEGODIGAJA KUMPANIJA - NEIEDEROS !- JUSU ZINASANAI !

JO !
KATRS - VELAS IESPEJAMO !
NIKOLAJS RERIHS * NESATRICINAMAIS* VIEDA *
UN NEKAD SO DIZAKO MAKSLINIEKU VARDUS KRIEVU KULTURAS VESTURES APCERETAJS NEIZMETIS ARA.
Петросян, Чванов, Касилов, Церишенко - "Старик Ваганыч"
Петросян Live Петросян Live·179 videos
NE JAU TAS IR GALVENAIS , KA VINI BIJA ATSKIRIGI PEC SAVA TEMPERAMENTA.
DAUDZ IR KRIEVU MAKSLINIEKU.
TIESI TAPAT AR MAKSLAS STARPNIECIBU STARP TAUTAM VEIDOJAS SAVSTARPEJIE SAKARI.