Cik var uzglabāt Jaungada galdam sagatavotos produktus?

foto: news.tts.lt
foto: news.tts.lt

Pie mums ir pieņemts uzklāt bagātīgu jaungada galdu, bet pēc tam ēst ēdienu pārpalikumus teju veselu nedēļu.

Mediķi domā, ka ar šo tradīciju ir jācīnās – pastāvējuši salāti ar majonēzi un eļļu rada tikai kaitējumu. Salātu sastāvdaļas sagrieztā veidā var uzglabāt tikai bez majonēzes vai eļļas. Salātiem jāpievieno majonēze vai eļļa tieši pirms pasniegšanas. Lieta ir apstāklī, ka sarežģītie salāti satur daudz sastāvdaļu, un ar majonēzi tie pārvēršas par kaitīgo baktēriju paradīzi. Ar „siļķi kažokā” tā nevar darīt, tādēļ tā jāsagatavo nelielā daudzumā, jāpasniedz pašā sākumā, lai uzreiz varētu apēst, – ziņo telegraf.com.ua.

Nav vērts uzreiz griezt daudz gaļas, zivs un desas. Sagrieztā veidā šos produktus drīkst uzglabāt ne vairāk par 12 stundām. Grieziet nelielos daudzumos un pasniedziet galdā, ja pietrūks, varēsiet papildināt. Tas neaizņems daudz laika – tikai apmēram 10 minūtes. Zivi želejā var uzglabāt ledusskapī ne vairāk par diennakti, bet galertu – pusotru dienu. Tā kā negatavojiet daudz, mazāk nogursiet un labāk parūpēsieties par savu veselību.


Написать комментарий