Daugavpils novada domes budžeta veidošanas darbs turpinās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka Daugavpils novada domes budžets jaunajam, 2014. gadam vēl nav apstiprināts, daži no lēmumiem, kuri tika pieņemti 2013. gada beigās, stājās spēkā jau no 2014. gada 1. janvāra. Par to preses konferencē paziņoja Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika.

„Protams, nebūtu korekti, ja mēs pieņemtu kaut kādus saistošos noteikumus vai saistības, kamēr budžets nav apstiprināts. Tomēr jau pastāv vairāki lēmumi, kurus obligāti jāizpilda 2014. gada budžetā. Viens no šādiem lēmumiem ir pēdējā deputātu sēdē apstiprinātie grozījumi saistošajos noteikumos par sociālo pabalstu izmaksu. Tādējādi cilvēki, kuri slimo ar onkoloģiskajām slimībām, saņems finanšu atbalstu.

Tāpat ir virkne jautājumu, piemēram, būvniecībā, remontā vai saistības, kuras bija nepieciešams uzņemties 2013. gadā un kuras tiks izpildītas 2014. gada budžeta ietvaros”, – sāka izpilddirektore.

Protams, ka budžeta pamatjautājumi tiks atrisināti jau tuvākajā laikā. Tā, saskaņā ar plāniem 23. janvārī budžeta projekts tiks nodots izskatīšanai komiteju locekļiem, savukārt 30. janvārī budžeta projektu izskatīs visi deputāti Daugavpils novada domes sēdē.

„darba grupas sāka izstrādāt budžeta pamatjautājumus – tie ir kapitālieguldījumi un remonti. Jāsaka, ka mūsu vajadzības kā vienmēr ir ļoti lielas – visu novada iestāžu pieprasījuma summa sastāda apmēram 3,7 milj. Domāju, ka jau šodien [06.01] vai rīt [07.01] tiks noteikta summa, kuru mēs varēsim rezervēt kapitālieguldījumiem”, – turpināja V. Kezika.

Viena no Naujenes pirmsskolas izglītības iestādes korpusiem remonts, „Jaunatnes nama” izveidošana, Višķu Dienas sociālā centra rekonstrukcija, Vecsalienas pils jumta remonts, Nīcgales siltumtīklu rekonstrukcija, Višķu katlu mājas būvniecības turpināšana, telpu nometnēm sagatavošana Silenes skolā, transporta piešķiršana – pēc V. Kezikas vārdiem visām šīm vajadzībām nepieciešami lieli finanšu ieguldījumi.
 


Написать комментарий