Daugavpils pilsētas vadība piedalīsies pārrunās par «latgalieša kartes» ieviešanu

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Pēc Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča paziņojuma, ka Rēzeknes iedzīvotāji varēs kļūt par „rēzeknieša kartes” (personificētā e–talona braukšanai sabiedriskajā transportā, kā arī oficiāli deklarēta pilsētas iedzīvotāja dokumenta) īpašniekiem, portāls ar jautājumu, vai Daugavpilī nav plānots ieviest pilsētnieka karti, vērsās pie A. Bartaševiča partijas biedra vicemēra Dmitrija Rodionova.

„Šobrīd notiek „latgalieša kartes” idejas ieviešanas apspriešanas pirmā stadija. Jaunieveduma mērķis ir, lai daugavpilieši, kuri ir deklarēti Daugavpilī, bet strādā Rīgā atlaižu saņemšanai braukšanai galvaspilsētas sabiedriskajā transportā, nemainītu deklarēšanās vietu un paliktu deklarēti Daugavpilī. Šajā gadījumā Rīgā strādājošie daugavpilieši varētu saņemt atlaides galvaspilsētā, bet viņu nodokļi turpinātu ienākt Daugavpils budžetā.

Es runāju ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu par iespējamo Daugavpils un Rīgas pašvaldības sadarbību, lai paredzētu Rīgā strādājošajiem daugavpiliešiem atlaides uz Daugavpils rēķina. Tiek plānots, ka šādas sadarbības ietvaros arī rīdziniekiem, iespējams, tiks piedāvātas kaut kādas atlaides Daugavpilī un Latgalē. Iespējams, ka „latgalieša karte” ļaus arī citu Latgales pašvaldību iedzīvotājiem saņemt atlaides (piemēram, stāvvietām), ierodoties Daugavpilī.

Lai ieviestu šādu atlaižu karti, vēl daudz jāstrādā, jānoskaidro, cik daugavpiliešu strādā Rīgā un tur izmanto sabiedrisko transportu, jāpalīdz šos cilvēkus identificēt uzņēmumam „Rīgas satiksme”. Saprotams, ka šīs idejas realizācijai būs nepieciešams finansējums, bet pilsētas budžets papildinās labi, tādēļ līdzekļus atrast var”, – pastāstīja Dmitrijs Rodionovs.

Tāpat D.Rodionovs paziņoja, ka Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis viņam ir uzdevis veikt pārrunas ar Rīgas domi par iespējamu sadarbību.


Написать комментарий