T.Bikovskis: Darba grupas, kas pēta jauniešu politikas situāciju Daugavpilī, locekļu vairākums ir saliedēts kolektīvs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpils pilsētas dome izveidojusi darba grupu deputāta Jurija Zaiceva vadībā, kura pēta situāciju mūsu pilsētas jaunatnes politikā.

Pagājušā gada novembrī izveidotās darba grupas galvenais uzdevums ir izstrādāt Daugavpils jaunatnes politikas attīstības plānošanas dokumentu. Deputāta J.Zaiceva vadībā pie šī svarīga dokumenta izveides strādā pilsētas jauniešu organizāciju pārstāvji – Valērijs Oščenkovs,  Inta Ostrovska, Dmitrijs Oļehnovičs, Artjoms Pučinskis, Oskars Laurens, Andrejs Isakovs, Ņikita Pipčenko, kā arī Pāvels Rjazancevs un Marjana Ivanova-Jevsejeva.

Darba grupas vadītājs nesen ziņoja mūsu portālam par pašreizējiem darba rezultātiem un darba gaitu. Sīkāka informāciju pieeja šeit (http://www.gorod.lv/novosti/217313-u-zaitsev-uspeshnoi-realizatsii-molodyozhnoi-politiki-meshaet-uridicheskaya-konfiguratsiya-struktur).

Portāls Gorod.lv griezās pie Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta vadītāja Teodora Bikovska ar jautājumiem, kādas problēmas interesē darba grupas locekļus, vai viņu priekšlikumi par pilsētas jaunatnes politikas uzlabošanu ir būtiski un kompetenti.
Pēc T.Bikovska vārdiem, darba grupas locekļu vairākums esot saliedēts kolektīvs, kuru pārstāv ciešā sadarbībā darbojušās jauniešu organizācijas, kuras ir pieteikušas dalībai līdzfinansējuma konkursā.

„Gandrīz visi grupas sēdēs apspriestie jautājumi bija saistīti ar Jaunatnes departamenta tiesisko darbību, jo nevalstisko organizāciju darbību principi ļoti atšķiras no pašvaldības darba principiem.

Daudz jautājumu bija uzdots par pašvaldības pilnvarām jauniešu nodarbinātības jomā. Tika diskutēts par informāciju, kas tikusi aktualizēta Jaunatnes departamenta iesniegtajā plānošanas dokumentā, kā arī par jauniešu organizāciju projektiem domātā līdzfinansējuma sadali.

Šī sadale notiek, ņemot vērā sistēmu, kuras ietvaros tiek izvērtēti noteikti kritēriji un atbalstu saņem arī nelieli projekti. Minētā sistēma darba grupas locekļiem šķiet neracionāla, tādēļ daudz tika runāts par nepieciešamajiem līdzfinansējuma pasākumiem.

Savukārt, runājot par pilsētas jaunatnes politikas nākamo plānošanas posmu, tika apspriests, ar ko vēl varētu nodarboties Jaunatnes departaments.

Manuprāt, jaunatnes politikas jautājums ir plašāks, tas prasa pašvaldības struktūru sadarbību, un darba grupa šo jautājumu vēl skatīs”, paskaidroja T.Bikovskis.
 


Написать комментарий