Baltkrievu svētdienas skolā iededzās eglīte

foto: BKC
foto: BKC

12.janvārī Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā norisinājās teatralizēti Jaungada svētki baltkrievu svētdienas skolas bērniem.

„Jaungada eglītei” baltkrievu svētdienas skolas audzēkņi gatavojās ilgi un cītīgi. Mācījās lomas un dzejoļus, kopā ar vecākiem šuva tērpus. Bet svētdien, 12.janvārī, iepriecināja vecākus ar savu uzstāšanos. Un pat nešpetnajai Dusmu Vecenei, kura centās izjaukt svētkus un atņemt bērniem eglīti, neizdevās sabojāt svētkus. Salavecītis un Sniegbaltīte ieradās laikus un iededza skaisto eglīti.

Baltkrievu svētdienas skolas audzēkņus jaunajā gadā sveica Baltkrievijas Republikas Ģenerālkonsuls Daugavpilī Viktors Geisiks. Viņš pastāstīja par baltkrievu Salavecīša muižu Belovežas gāršā. Kā apbalvojumu par cītīgām nodarbībām bērni saņēma konfektes no BR Ģenerālkonsulāta un saldās dāvanas no BKC. Iespējams, jaunajā gadā baltkrievu svētdienas skolas cītīgākie audzēkņi varēs doties ciemos pie baltkrievu Salavecīša.

Bērni karnevāla tērpos gāja rotaļās, skaitīja Salavecītim un Sniegbaltītei dzejoļus, dziedāja dziesmas, minēja mīklas baltkrievu, latviešu un krievu valodās.

Svētku noslēgumā pateicības vārdi tika adresēti pedagogiem, kas nodarbojās ar bērniem baltkrievu svētdienas skolā: tās ir baltkrievu kultūrizglītojošās biedrības „Uzdim” aktīvistes Tatjana Bliznakova, Ludmila Siņakova, Olga Pavloviča un Anita Petkune.



Написать комментарий