Turpinās kriminālprocess par J.Zaiceva vadītās partijas iespējamo dokumentu viltošanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Drošības policija informēja portālu Gorod.lv, ka arvien turpinās 2013.gada 13.aprīlī uzsāktais kriminālprocess saistībā ar iespējamu partijas „Gods un kārtība” reģistrācijas dokumentu viltošanu.

Atgādināsim, ka 2012.gada 8.decembrī Daugavpilī notika kārtējā partijas „Gods un kārtība” sapulce, kurā tika pieņemti partijas statūti un programma. Partijas vadītāja amatā tika iecelts sabiedriskais un politiskais aktīvists, biedrības „Dvinskas patriotisko jauniešu savienības” vadītājs Jurijs Zaicevs, valdes locekļu amatā – Artjoms Pučinskis un Aleksandrs Petrovskis.

Partija „Gods un kārtība” sevi pozicionēja kā antifašistisku politisku spēku, tomēr atsevišķu sarakstu, kas piedalītos 2013.gada pašvaldību vēlēšanās, neizveidoja, jo partija nebija reģistrēta, tāpēc, ka Drošības policija apšaubīja procedūras likumīgumu – to, ka dibinātāju sapulcē piedalījās 200 dibinātāju, kā tas ir noteikts likumā.

Ņemot vērā, ka šis kriminālprocess turpinās, Drošības policija šobrīd nevar sniegt plašākus komentārus.

Jāatzīmē, ka J.Zaicevs pašvaldību vēlēšanās piedalījās no partijas „Daugavpils atdzimšana” saraksta, un, neskatoties uz uzsākto kriminālprocesu par viņa vadītās, bet nereģistrētās partijas iespējamu pārkāpumu, tika ievēlēts par pilsētas domes deputātu.


Написать комментарий