Daugavpils fotogrāfs piedāvāja pilsētniekiem savu Londonas redzējumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sestdien, 11.janvārī, kinoteātrī „Renesanse” tika atklāta Daugavpils fotogrāfa Teodora Rudāna izstāde „Londonas ikdiena”.

Pēc fotogrāfa vārdiem, izstādē apskatāmie darbi tapa dažu gadu laikā. Lielbritānijas galvaspilsētā viņš bijis četras reizes, daudz pastaigājies un uzņēmis vairākas fotogrāfijas, no kurām izstādei izvēlējās dažus desmitus.

Piedāvātajos Teodora Rudāna darbos atspoguļota ne tikai Londonas ikdiena, pilsētas ielas, oriģināla arhitektūra, pasaulslaveni muzeji un Ziemassvētkiem izrotāti pilsētas laukumi, bet izstādē var apskatīt arī vairākus portretus, uz kuriem attēlota Bekingemas pils sardze, garāmgājēji, ielas muzikanti, pat bomži.

Fotomākslinieka, kurš pērn svinēja 70 gadu jubileju, izstādes atklāšanu apmeklēja pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis un Latviešu kultūras centra vadītājas vietniece Sandra Moskaļova, kā arī daudzi viesi no vairākām Latgales pilsētām.

Izstāde kinoteātra foajē būs apskatāma līdz 16.februārim. Interesenti var ne tikai apskatīt šo izstādi, bet arī ierakstīt atsauksmes īpašajā grāmata, kas atrodas pie dežuranta.



Написать комментарий