I.Dorofejevs pie Daugavpils pilsētas domes protestēja pret “komunistu Bojarunu”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 13.janvārī, aptuveni pusstundas laikā pie Daugavpils pilsētas domes norisinājās protesta akcija.

To bija sarīkojis pilsētnieks Igors Dorofejevs, kurš interneta vidē ir pazīstams kā „Белогвардеец”. Nekādas prasības viņš neizvirzīja, vienkārši stāvēja ar lielu plāksni pie krūts, kurā bija rakstīts „Komunists Bojaruns! No PSKP izstājās pirms 13.01.1991 vai vēlāk?”.

Jāsaka, protestētājs labprāt aprunājās ar nedaudziem žurnālistiem, kaut arī sākumā atteicās runāt ar portāla Gorod.lv žurnālistu.
Savu protesta akciju viņš paskaidroja ar to, ka neesot apmierināts, ka Vladislavs Bojaruns ir pilsētas domes deputāts, „viņam nav šādu tiesību, jo viņš bija PSKP loceklis un nav zināms, vai ir no tās izstājies”. Pēc I.Dorofejeva vārdiem, viņš plāno turpināt cīnīties par V.Bojaruna izslēgšanu no deputātiem, nosūtot sūdzību uz Satversmes aizsardzības biroju. Tāpat viņš apsolīja, ka rezultātiem vajadzētu būt panāktiem līdz šā gada vasarai.

To, ka viņš protestē viens pats, Dorofejeva kungs paskaidroja ar faktu, ka viņš nerīko mītiņu, bet izsaka savu viedokli.

Mūsu portāls nolēma noskaidrot arī akcijas „vaininieka” – Vladislava Bojaruna – domas. „Ja Igors Dorofejevs, ar kuru sen esam pazīstami, nolēma pats sev uzdot jautājumu – tā ir viņa darīšana. Uzskatu, ka uz šo situāciju nav jāreaģē. Turklāt šobrīd esmu aizņemts ar citām lietām, citiem daudz svarīgākiem jautājumiem, piemēram SIA „DzKSU” auditu, komunikācijas uzlabošanu ar iedzīvotājiem, Noteikumu grozīšanu utt.

Savulaik sniedzu I.Dorofejevam palīdzību: iedevu naudu operācijai, pieņēmu darbā viņa meitu Tatjanu, kurai tēva dēļ bija grūti iekārtoties darbā. Sākumā vēlējos palīdzēt cilvēkam, kurš bija nonācis sarežģītā situācijā, bet vēlāk nebiju tik lētticīgs, jo uzzināju, ka operācijai domātā nauda tika izmantota citam nolūkam.

Tāpat „Белогвардеец” savos komentāros apvaino visus pēc kārtas: deputātus, sievietes, savus oponentus. Pirms apsūdzēt vai atmaskot citus cilvēkam jāieskatās sevī”, paskaidroja situāciju V.Bojaruns.



Написать комментарий