Rīga 2014 atklāšanas pasākumos piedalīsies viesi no Japānas, Irānas un teju visām ES valstīm

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanā, kas Rīgā norisināsies no 17.līdz 19.janvārim, ir gaidāmi daudzi ārvalstu viesi no visas pasaules. Arī pasaules masu mediju interese par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu turpina pieaugt.

Savu dalību Rīga 2014 atklāšanas pasākumos ir apstiprinājuši Lietuvas Republikas prezidente Daļa Gribauskaite un Lietuvas Republikas parlamenta spīkere Loreta Graužiniene, Eiropas Savienības izglītības, kultūras, daudzvalodības un jaunatnes komisāre Andrula Vasiliu, Eiropas Savienības attīstības un humanitārās palīdzības komisārs Andris Piebalgs, Irānas Islāma Republikas viceprezidents un Irānas kultūras mantojuma un tūrisma organizācijas vadītājs Mohameds Ali Nadžafi, Igaunijas Republikas parlamenta spīkere Erna Ergma, Zviedrijas Karalistes Riksdāga spīkers Pērs Vesterbergs un Zviedrijas Karalistes kultūras ministre Lena Adelsohna Liljerotha, kā arī Luksemburgas Lielhercogistes premjerministrs Ksavjē Betels.

Rīga 2014 atklāšanas pasākumus apmeklēs arī daudzu ārvalstu pilsētu vadītāji un pilsētu delegācijas, it īpaši bijušo un topošo Eiropas kultūras galvaspilsētu vadība. Savu dalību ir apstiprinājuši - otras 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas Ūmeo pilsētas vadītāja Marija Luīze Ronmarka, Erevānas pilsētas mērs Tarons Margarians, Essenes pilsētas mērs Reinhards Pafs, Kauņas pilsētas mērs Andrius Kupčinskis, Norčēpingas pilsētas vadītāja Eva Andersone, Pēčas pilsētas mērs Zolts Pava no Ungārijas, Pleskavas pilsētas mērs Ivans Tsetserskis, Pori pilsētas vadītāja Aino Maija Lukonena no Somijas Republikas, Rostokas pilsētas mērs Rolands Metlings, Viļņas pilsētas mērs Artūrs Zoks. Rīgā ieradīsies arī Bordo, Brēmenes, Budapešatas, Dallasas, Florences, Gimarešas, Helsinku, Kišiņevas, Pilzenes, Maskavas, Minskas, Stokholmas, Tallinas, Tartu, Varšavas, Vīnes un Zagrebas pilsētu delegācijas.  

Rīgā ieradīsies kultūras ekspertu pārstāvji - bijušo, esošo un topošo Eiropas kultūras galvaspilsētu rīkotāji, ES-Japānas kultūras fonda ģenerālsekretārs Šugi Kogi un Pasaules koru olimpiādes delegācija.

Turpina pieaugt arī ārvalstu mediju interese, jo Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanu vēlas atspoguļot žurnālisti no vairāk nekā 30 valstīm, piemēram, ASV, Spānijas, Turcijas, Portugāles, Zviedrijas, Ķīnas, Ukrainas, Itālijas, Īrijas, Japānas, Francijas, Krievijas, Baltkrievijas, Brazīlijas, Nīderlandes, Azerbaidžānas, Dānijas, Lielbritānijas, Somijas, Igaunijas, Lietuvas, Brazīlijas, Togo un Etiopijas. Ļoti lielu interesi par Rīgu izrāda lielākie masu mediji no Vācijas.
 


Написать комментарий