6.februārī SPRK varētu apstiprināt jaunu siltuma tarifu Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja žurnālistiem, ka 6.februārī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) sēdē tiks skatīts PAS „Daugavpils siltumtīkli” iesniegtais tarifa samazināšanas projekts.

J.Lāčplēsis paziņoja, ka 6.februārī SPRK sēdē tarifu varētu neapstiprināt, ja komisijas locekļiem radīsies kādi jautājumi. Sēdē varētu tikt uzdoti papildus jautājumi, un, ja tiks saņemtas atbildes, jaunais tarifs varētu tikt apstiprināts, ja atbilžu nebūs – notiks atkārtota sēde.

Pilsētas mērs atzīmēja, ka saskaņā ar viņa rīcībā esošo informāciju jaunajā tarifā būtiski grozījumi netika pieņemti. Apspriešanas stadijā tika runāts tikai par to, cik pamatota ir siltumenerģijas patēriņa daudzuma samazināšanas prognoze.

Atgādināsim, ka trešdien, 15.janvārī, Daugavpils pilsētas mērs tikās ar SPRK vadību un apsprieda to, kā tiek skatīti grozījumi SIA „Daugavpils ūdens” un PAS „Daugavpils siltumtīkli” tarifos.

SPRK pārstāve ziņoja, ka jaunie tarifi pagaidām nav apstiprināti, jo grozījumu izskatīšanas gaitā tika pieprasīta papildus informācija no komersantiem, un pēdējā atbilde par siltuma tarifu tika saņemta šā gada 15.janvārī. Tiek plānots, ka informācija par ūdensapgādes tarifu tiks saņemta 24.janvārī.

Saskaņā ar sākotnējo tarifu paaugstināšanas projektu, ūdensapgādes pakalpojums maksās nevis 0,48 Ls (0,68 eiro), bet 0,53 Ls (0,75 eiro) par 1 m3, kanalizācijas pakalpojums – nevis 0,47 Ls (0,67 eiro), bet 0,53 Ls (0,75 eiro) par 1 m3, kompleksais tarifs būs 1,06 Ls (1,51 eiro) par 1 m3. Savukārt apkures tarifs joprojām būs atkarīgs no dabasgāzes cenas, ja tā būs 205 lati par 1 000 kubikmetriem, apkures tarifs no 43,95 Ls (62,52 eiro) par megavatstundu varētu samazināties līdz 42,69 Ls (60,74 eiro), t.i., par 2,8%.
 


Написать комментарий