Zinātnieki: Cilvēki, kuri ir apmierināti ar dzīvi, lēnāk noveco

foto: positivelife.com
foto: positivelife.com

Psihologi apgalvo, ka cilv;eki, kuri gūst baudu no katra mirkļa, kuru viņi ir nodzīvojuši uz Zemes, ir ne tikai laimīgāki par citiem, bet arī ievērojami lēnāk noveco.

Lielbritānijas zinātnieki nolēma pārbaudīt šo hipotēzi un sāka kārtējo pētījumu, kurā piedalījās 3199 vecāki par 60 gadiem  cilvēki. Eksperti sadalīja brīvprātīgos trīs grupās: no 60 līdz 69 gadiem, no 70 līdz 79 gadiem, un no 80 gadiem un vecāki. 8 gadus zinātnieki sekoja eksperimenta dalībnieku fiziskajam un psiholoģiskajam stāvoklim, regulāri viņus intervēja un veica viņu pārvietošanās ātruma mērījumus. Vadoties pēc organisma fizioloģiskajām funkcijām, zinātnieki secināja, ka vecāka gadu gājuma cilvēki, kuri ir apmierināti ar savu dzīvi, noveco ievērojami lēnāk, – vēsta eurosmi.ru.

Par galvenajiem faktoriem, kuri nosaka senioru apmierinātības ar dzīvi līmeni, kļuva: saslimšanas un sociāli ekonomiskais statuss. Citiem vārdiem sakot, laimīgākā un apmierinātākā ar savu dzīves līmeni bija brīvprātīgo grupa, kuru vecums sastāda 60 – 69 gadus, jo viņi mazākā mērā slimo, nekā pārējo divu grupu pārstāvji, un daļa no viņiem turpina strādāt, un jūt, ka viņi sabiedrībai ir nepieciešami.

Ziņojuma autori uzsver, ka pozitīva domāšana veicina cilvēka organisma dzīves pagarināšanos.


Написать комментарий