“Latvijas piens” dubultojis tirgus daļu Latvijā

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Trīs Latvijas zemnieku kooperatīvu – Trikāta KS, Dzēse un Piena Partneri KS – uzņēmums SIA Latvijas piens, kas apvieno vairāk nekā 600 Latvijas piensaimniekus, aizvadītajā gadā dubultojis savu tirgus daļu Latvijā, lai gan kopējais siera tirgus apjoms samazinājies par 3,9%.

Latvijas piens 2013. gada neauditētais apgrozījums ir 37 miljoni eiro – par 43% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Uzņēmuma peļņa pirms nodokļu nomaksas ir 1,6 miljoni eiro, savukārt provizoriskā neto peļņa – 455,8 tūkstoši eiro, portālu BNN informē uzņēmums.

«Uzņēmums ir ieņēmis stabilas pozīcijas Latvijas tirgū un strauji paplašina eksporta tirgu – gan teritoriāli, gan produkcijas apjoma ziņā. Tāds sākotnēji bija mūsu stratēģiskais mērķis, un veiksmīgi soli pa solim to realizējam. Aizvadītais gads ir bijis intensīvs, taču devis mums arī stingru pārliecību par savu varēšanu un produktu konkurētspēju ne tikai vietējā, bet arī ārvalstu tirgos,» saka SIA Latvijas piens valdes priekšsēdētājs Raimonds Freimanis. Viņš papildina: «Šogad strādājam pie jaunu produktu attīstīšanas, jo tirgus situācija ir atvērta jaunu sieru veidu izstrādei un ieviešanai. Eksporta apjomus plānojam šī gada laikā dubultot».

«Pagājušajā gadā esam pārstrādājuši 55 tūkstoši tonnas mūsu zemnieku nodotā piena, trīs ceturtdaļas no tā tieši otrajā pusgadā, kad panācām īpašu ražošanas izrāvienu. Šis ir mums īpaši nozīmīgs rādītājs, ņemot vērā, ka ražošana, izmantojot jaunas modernas tehnoloģijas, Jelgavas rūpnīcā tika uzsākta pakāpeniski,» uzņēmumam svarīgus rādītājus atzīmē Freimanis.

Patlaban Latvijas piens ražo gan sieru, gan arī industriālos produktus – vājpiena koncentrātu un krējumu, kas galvenokārt paredzēti eksporta tirgum. Eksports sasniedz 90% no Latvijas piens saražotā. Lielākie eksporta tirgi ir: Lietuva, Igaunija, Ukraina, Vācija, Slovākija, Čehija, Polija un Lielbritānija.

2013.gadā uzņēmuma ražotais siers ieguvis arī godalgas starptautiskos siera konkursos. Svaigais siers Trikāta Sniega bumbas ar tomātiem un baziliku ieguva pirmo vietu un zelta medaļu svaigo sieru kategorijā starptautiskajās sieru sacensībās International Cheese Awards 2013 Nentvičā, Lielbritānijā, kā arī bronzas godalgu World Cheese Awards 2013.


Написать комментарий